ACB

El Girona manté la bona ratxa amb el triomf a Granada (78-92)

Cinquena victòria en els últims sis partits pel Girona, que no ha perdut encara aquest 2023, a la pista del Granada, que no guanya des del 20 de novembre i que enllaça la novena desfeta seguida. Taylor (22 punts) amb 3/3 tirs lliures havia establert la màxima (18-26) a l’inici del segon quart, en què un 10-0 permetia els locals capgirar el marcador i marxar als vestidors 44-38 per les 6 pèrdues visitants al període. L’aler es carregava l’equip a l’esquena i amb el 13è punt a l’últim quart establia un nou sostre (66-75, triple), abans que Vila, inèdit en els tres primers quarts, fes el 75-85 a l’últim minut i Fjellerup el 77-89 al contraatac i el 78-92 des de 6,75 m..

Les esmaixades de Miletic d’ofensiu (8-10) i de Taylor al contraatac dirigit per Garino (10-12) donaven els primers avantatges al Girona. També cap avall anotava Sorolla assistit per Fjellerup, en el primer atac dels dos primers visitants que sortien de la banqueta. Colom a 8:46 i a 6:17 anotava de 6,75 m (5-3 i 8-6) després d’un inici fulgurant de Renfroe (5 punts en 49 segons) i a 2:32 des de 4,6 m mantenia els blancs per sobre amb 2/3 abans de deixar el seu lloc a Figueras. Ja amb cinc reserves a pista, Hanzlik era l’autor del tercer triple gironí (14-21) i obligava Pin a aturar-ho a 1:22 i el quart punt de Prkacin deixava el 16-23 al primer quart.

Hill començava el segon quart i cometia antiesportiva sobre Caicedo després de pèrdua de Figueras a 9:44. Taylor lligava 3/3 tirs lliures per la falta de Pere Tomàs, que es refeia anotant de 6,75 m (21-26). El triple de Caicedo (30-33) donava cos a la remuntada local iniciada per Tomàs amb 7 punts seguits i completada per Bropleh amb 5: 37-36 triple a 3:21, temps mort d’Aíto. Els primers punts de Gasol (40-38) tallaven el 10-0 encaixat però Renfroe havia recuperat el fil anotador i Jacobo Díaz deixava la màxima al descans (44-38) castigant les imprecisions de Hill (-4 de valoració) i Gasol (7) i imposant la superioritat en el rebot (22-13).

Gasol en la primera acció de la segona meitat obre un parcial de 7-0 que completa Prkacin a 7:13 amb 2+1 (44-45). Bropleh a 6:28 fa els primers punts locals (46-45). Els triples de Bropleh i Caicedo donaven aire al Granada (52-50) però entre Sorolla, Hanzlik i Figueras els blancs recuperaven la iniciativa (52-56). La segona antiesportiva de Christian Díaz –sobre Fjellerup en estàtic a 40,2, abans sobre Garino a 5:53 per acabar el primer quart– l’enviava al vestidor i Caicedo de tir lliure deixava l’empat a 60.

Aíto treia Vila per començar l’últim quart, amb Taylor sobre Renfroe i agafant la responsabilitat en atac amb 8 punts i assistència a Sorolla (62-66): 64-70 a 6:58, temps mort local i Gasol i Colom a pista. El seu primer triple a 5:30 servia per enfilar la màxima amb el seu 13è punt al parcial (66-75), amb Costa castigant la defensa de Colom. Vila a 4:17 l’enfonsava sol al contraatac (68-77) i Costa de tres aguantava els locals a 3:50 (71-77), amb Colom anotant de tres també a camp obert: 71-80 a 3:27, temps mort del Granada.

Fjellerup sobre a botzina a 2:05 amb Renfroe a sobre encarrilava el resultat (75-83) i Vila de tir lliure ja a l’últim minut situava la barrera psicològica (75-85) i Fjellerup al contraatac la dotzena amb una esmaixada sol al contraatac a passada de Colom (77-89) abans de tancar el marcador amb triple a 1 segon (78-92).