ACB

El Girona, sense Marc Gasol, no pot aturar el Breogán (92-70)

Segona derrota seguida del Girona, la primera del 2023 a fora, a la pista del Breogán. Els 8 triples dels locals al tercer quart, 5/6 de Mornirov, marquen el duel que els gironins havien dominat per 11 després d’un 0-10 (26-37). El 10-0 a l’inici de l’últim quart (74-61) encarrilava el triomf dels gallecs, que sense Marc Gasol a Lugo treien petroli dels rebots ofensius (14) i el desencert visitant de lluny (0/8 després del descans).

Aíto aturava el partit amb 10-3 a 7:04 per acabar el primer quart, amb dos triples de Bramforth (el primer a la primera possessió) i dues accions de Happ i Miletic sumant de tres a 7:19. També Colom després del temps mort (10-6). Taylor d’ofensiu a 4:40 empatava a 12 i els titulars del Girona ja seien a 3:03 (17-15 Vila), mentre Hill des de 6,75 m deixava l’empat a 20 al final del primer quart.

El triple de Taylor a 7:03 per la mitja part era la primera cistella en joc dels vermells al segon quart i els donava el primer avantatge (22-25). Vila després de finta (26-30) i Colom en una pilota que li treu Taylor de la pintura establien des de la línia de tres (6/11, 3/5 al segon quart) una nova màxima: 26-33 a 4:02, temps de Mrsic. Prkacin i Hanzlik enfilel el parcial (0-10, 26-37). 5 punts seguits de Lukovic (33-39, triple), deixaven el marcador més ajustat al descans.

Bramforth des de 6,75 m tornava a començar castigant la defensa vermella (36-39) i entre Mornirov també de lluny (41-41) i Lukovic (46-45) els locals es posaven per sobre. Tres triples més de Mornirov (49-51, 52-51 i 55-53) encenien el Pazo (4/4 al tercer quart) i Aíto ho havia d’aturar a 3:13 amb el de Hollatz (58-53) amb el 7/8 del Breogán. El cinquè de Mornirov (64-59) ensorrava els esforços de Hill i Miletic, que havien sumat des de pintura.

Un altre triple de Mornirov i Nenadic amb 5 punts seguits deixaven la màxima en 13 (74-61, 10-0 de parcial). Taylor (74-63 i 77-67) manté les esperances a 5:55 (temps mort de Mrsic). Brajkovic d’ofensiu talla la reacció dels vermells (79-67), incapaços d’anotar. Aíto ho aturava a 3:53 per posar-hi remei però Sorolla a 1:36 fa la següent cistella (84-70), amb el partit ja resolt. Garcia al contraatac deixa la vintena i Happ deixava el 92-70