ACB

El dia i la nit a Lugo

El Girona, amb Marc Gasol a casa per unes molèsties en un peu, perd a Breogán tot i la bona primera meitat

Els locals fan 8 triples en el tercer quart (5/6 de Mornirov), amb els vermells incapaços de sumar-ne cap després del descans

Breogán 92 Girona 70

RÍO BREOGÁN:Bamforth (13), Mornirov (19), Lukovic (8), Hollatz (7), Happ (20) –cinc inicial–; García (7), Nenadic (10), Erik Quintela, Brajkovic (5), Arteaga i Nakic (3) 18/35 de 2, 13/32 triples (6 Mornirov, 3 Bamforth, 2 Lukovic i 1 Hollatz i García), 17/28 tirs lliures, 39 rebots (10 Happ), 21 assistències (7 García) i 112 de valoració (26 Happ).BÀSQUET GIRONA:Taylor (11), Prkacin (4), Colom (10), Miletic (10), Garino –cinc inicial–; Fjellerup (7), Vila (6), Figueras (1), Hill (9), Hanzlik (2) i Sorolla (10). 18/35 de 2, 6/21 triples (2 Colom i 1 Taylor, Miletic, Vila i Hill), 16/23 tirs lliures, 35 rebots (6 Vila), 17 assistències (6 Colom) i 71 de valoració (14 Taylor).PARCIALS:20-20, 13-19 (33-39), 31-20 (64-59) i 28-11 (92-70).

18 equips

amb propera

Segona derrota en dos partits de la segona volta per al Girona, que torna a perdre contra el Breogán (66-73 a Fontajau en la quarta de les cinc desfetes seguides) en el primer dia en què juga en l’ACB sense el seu president, que ni tan sols va viatjar a Lugo per culpa d’unes molèsties al peu que el club va anunciar menys d’una hora abans del salt inicial. Una baixa que, unida a la ja coneguda de Pierre Oriola, l’equip va saber gestionar en la primera meitat, malgrat la inferioritat en el rebot i el mal inici (10-3). Aíto assenyalava el duel com una oportunitat per mirar als llocs de privilegi, que quedaran en una quimera si l’equip no es refà dissabte contra l’Obradoiro a casa perquè el següent partit ja és a Màlaga (4 març).

La millora defensiva dels vermells en el segon quart va permetre acabar lligant un 0-10 amb Quino Colom liderant les operacions en atac (10 punts i 4 assistències en la mitja part), però l’encert dels locals a l’hora d’acabar els seus atacs amb tirs ben seleccionats en el tercer quart va deixar el conjunt gironí sense marge de reacció. Van ser 8/13 triples amb 5/6 de Mornirov (41-41, 49-51, 52-51, 55-53 i 64-59), el sisè dels quals ja en l’últim quart va obrir un 10-0 que només Taylor amb dues suspensions va ser capaç de tallar (74-63 i 77-67).

Miletic a l’inicial (autor del 8-3 des de 6,75 m a 7:19) i Sorolla amb 5 punts en ple ruixat local en el tercer quart (46-51, esmaixada) no van poder omplir el buit del president al cinc, i menys encara intimidar Ethan Happ (20 punts i 10 rebots, 8 i 2 en el primer quart i 8 i 6 en l’últim). Hill, autor del triple que va empatar a 20 al final del primer quart, o Vila (26-30, triple) obrint el 0-10 que acabaria amb la màxima del Girona (26-37) no podien frenar l’ímpetu del Breogán a l’hora d’anar a buscar el rebot ofensiu, el que des de l’inici donava la iniciativa als locals perquè els permetia repetir possessions llargues, d’una banda, i evitar que els visitants fessin el seu joc a camp obert, d’una altra banda. Per exemple, quan Taylor va obrir una petita finestra d’oportunitat al tram final (77-67 a 5:55), Brajkovic d’ofensiu va tallar la reacció dels vermells (79-67), Aíto va demanar temps a 3:53 i la següent cistella en joc va ser el 84-70 de Sorolla a 1:36, amb el partit ja resolt.

No hem tingut l’energia suficient per competir en molts moments. L’únic que ens queda és serrar les dents i millorar