ACB

Un últim esforç per al Girona

Bàsquet. ACB. Lluitarà per reprendre el camí del triomf demà a casa contra l’Obradoiro després de dues derrotes amb l’horitzó de l’aturada per la copa i la finestra FIBA fins al 4 de març

Fa de mal dir quan el Bàsquet Girona va caure diumenge a la pista del Breogán amb un resultat clar, tot i que a la mitja part anava al davant, però l’equip ha evolucionat sensiblement des que va perdre en la tercera jornada a Fontes do Sar contra l’Obradoiro (89-63), el rival qualificat que visita Fontajau dissabte (a les 20.45 h) i que arriba engrescat pel seu triomf contra el Surne Bilbao. El Girona busca una vuitena victòria que el consolidi en la zona mitjana i l’allunyi una mica del foc abans de l’aturada mastodòntica de la lliga. Entre la copa que s’ha de jugar a Badalona la setmana vinent i la finestra FIBA per partits de seleccions, el conjunt d’Aíto no tornarà a vestir-se de curt en partit oficial fins al dissabte 4 de març a la pista de l’Unicaja (18 h). La setmana vinent s’exercitarà dimarts, dimecres i dijous. Els dies de desconnexió i descans aniran bé a la plantilla en l’àmbit mental i també quant al to físic.

Dirigit pel veterà tècnic Moncho Fernández, un clàssic que fa dotze temporades que és a l’equip, l’Obradoiro ja acumula deu triomfs (10-9). “No amago que estem molt contents del balanç en aquest moment del curs”, deia Fernández, tot un personatge, després de l’últim enfrontament. A l’Obradoiro, per tant, totes li ponen.

El Girona, per la seva banda, vol reprendre el fil. Va perdre a Fontajau contra el Barça en el seu últim partit a casa, però acumulant molt bones sensacions davant d’un dels gallets de la competició. L’equip vol mirar de continuar fent les coses bé i plantar cara als gallecs, un conjunt que anota més punts que el Girona (79,4 per 75,3) però que també n’encaixa més: 81,21 per 79,94.

Baixa de Bender

L’Obradoiro ha sobreviscut a la baixa de l’ala-pivot croat de 25 anys Dragan Bender, baluard fins que es va lesionar al lligament encreuat del genoll esquerre a mitjan desembre. Sumava 17,6 punts i 6,6 rebots per partit de mitjana en 23 minuts. Contra el Girona en la primera volta, per exemple, va anotar 18 punts, va capturar 8 rebots i va sumar un 24 de valoració.

Connexió canadenca

El seu relleu en atac l’ha agafat en part l’escorta canadenc de 28 anys Kassius Robertson, fitxat a finals de novembre (no va jugar en la primera volta contra els gironins) i que ja havia militat al club i ha ofert un rendiment immediat. Sense Bender, l’equip de Santiago acumula un balanç de 5-3 i se n’ha sortit prou bé. En el duel contra el Bilbao (triomf per 77-64) va sobresortir en atac el jove pivot lituà Marek Blazevic (19 punts). El jugador més valorat de l’Obradoiro, però, és l’aler canadenc Thomas Scrubb (14,1), un tot terreny que acredita 11,4 punts, 5,6 rebots, 1,8 assistències i 1,1 recuperacions en 29:49 minuts.

El mercat

El dia 28 s’acaba el termini de fitxatges entre equips de l’ACB. A partir de llavors, qualsevol incorporació ha de provenir de fora.

Amb el dubte de Marc Gasol

Marc Gasol no va ni viatjar diumenge passat a Lugo per culpa d’una lesió en un peu. Dilluns el missatge va ser d’optimisme respecte de la seva reaparició demà contra l’Obradoiro, però ahir la situació no estava clara i des del club es va informar que s’anava recuperant però també se’l va incloure en el capítol de dubtes per al partit, en espera de conèixer la convocatòria d’Aíto García Reneses, que avui al matí compareixerà en roda de premsa com és habitual per parlar del partit i destriarà el gra de la palla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)