ACB

Triomf de molt valor del Bàsquet Girona contra l’Obradoiro (93-76)

El Bàsquet Girona ha tornat a fer vibrar Fontajau amb una victòria de molt valor contra l’Obradoiro (93-76), en l’últim partit abans d’una llarga aturada, perquè entre la copa i la finestra FIBA no tornarà a jugar fins al 4 de març, a la pista de l’Unicaja.

Encara sense Marc Gasol i amb Pierre Oriola inscrit però assegut, el Girona ha començat fent mal posant moltes pilotes cap a dins a Prkacin. Els d’Aíto han tingut un primer avantatge de 4 punts, en un començament en què tots dos equips han compartit pèrdues de pilota i desencert en els triples, fins que, ja en la recta final del primer quart, l’Obradoiro n’ha fet dos de seguits que li han permès situar-se per davant (16-18). El parcial de 2-8 ha deixat els gallecs per davant en tanca el quart (18-21). Tot plegat, amb Taylor, condicionat per dues faltes molt aviat, en blanc.

Parcial de 15-0

El primer triple dels gironins, de Hanzlik, ha equilibrat el marcador (21-21). A l’altre costat, Phill Scrubb n’ha convertit dos (23-27). Ha trigat 15 minuts a aparèixer Kameron Taylor, amb dos triples en dos atacs molt necessaris (29-31) en una fase en què també l’Obradoiro s’ha espavilat en el tir exterior. Hi ha tornat Phill Scrubb per situar el màxim avantatge (29-37), però Taylor ha contraatacat (32-37) i fins i tot Miletic s’hi ha afegit en el triple (35-37). Els gironins han accelerat amb un parcial (12-0) que ha obligat Moncho Fernández a demanar temps mort. Garino, amb set punts seguits, l’ha allargat fins al 15-0 que situaven la màxima renda local (44-37), trencat per l’Obradoiro per arribar a mig partit amb el 44-39.

Després d’una tècnica a Moncho, el Girona ha agafat una renda de vuit punts, la seva màxima (49-41). Garino i Prkacin han anat fent feina, i Miletic ha obert forat amb quatre punts seguits (60-50) i un tap, i un triple de Figueras ha situat el 63-50. Hill s’hi ha afegit amb cinc punts seguits (68-54), abans d’un triple visitant per tancar el tercer quart (68-57).

L’Obradoiro ha volgut reaccionar, però ha topat amb un altre parcial (7-0, amb cinc punts seguits de Pol Figueras) que ha rescatat el +14 (77-63, a 7:26). No ha trobat, l’Obradoiro, la manera d’acostar-se als gironins. Una cistella per darrere el taulell de Miletic ha fet embogir Fontajau, i dos triples de Taylor i Quino han arrodonit la festa d’un equip cada cop més allunyat de la zona de descens.