ACB

La sinergia del Girona

Bàsquet. ACB. Per primera vegada en la temporada, cinc jugadors de l’equip van sumar dissabte contra l’Obradoiro 10 o més punts, amb un total de 93, la segona millor anotació

La gran notícia estadística i extrapolable de totes totes a la idiosincràsia del grup en el Bàsquet Girona és la sinergia generada dissabte en el triomf contra l’Obradoiro (93-75), el vuitè en 20 jornades. Per primera vegada en el debut del club a l’ACB, cinc jugadors van arribar a la barrera dels dos dígits en l’anotació, que aviat és dit: Taylor (16), Prkacin (14), Garino (13), Miletic (13) i Figueras (10). Aquest joc coral descriu el moment de l’equip, que s’ha allunyat de cinc triomfs de la zona de descens i ara ja mira cap amunt (12è), i és un símptoma de recursos i rols sobrevinguts en absència del lesionat Marc Gasol. El Girona, penúltim anotador amb 76,4 punts de mitjana –només el Betis, amb 75,4, la té inferior–va obtenir la seva segona millor anotació davant de 5.095 espectadors. La primera van ser els 100 punts en el triomf contra l’UCAM Múrcia (100-89) de la sisena jornada. La ciutat, doncs, continua engrescada i enganxada i això és un valor afegit perquè l’ambient de Fontajau és un factor clau en la suma. La valoració de l’equip també reflecteix el pas endavant en els rols de diversos jugadors que van començar la temporada més tebis. L’equip va arribar als 110 crèdits, molt per damunt de la mitjana de 87,5 (novè millor de l’ACB amb el Madrid líder amb 107,6). Els 117 contra el Bilbao és el millor registre gironí.

Taylor: rècord de triples

Kameron Taylor, el jugador que ha disputat més minuts de la plantilla, 27:03 de mitjana havent intervingut en els vint partits disputats, va establir amb quatre triples dissabte el seu sostre en el curs des de 6,75 metres, amb el valor afegit del moment en què els va anotar. Els tres seguits del segon quart van enlairar el Girona en una fase delicada. La sèrie, a més, va ser immaculada (4/4) i eleva el seu percentatge fins al 42%, amb 29/69. Taylor valora 14,2 amb 14,6 punts, 3,6 rebots, 2,7 assistències i 1,7 recuperacions.

Tres entrenaments

El Girona tornarà a jugar el dia 4 a Màlaga en la 21a jornada. Aquesta setmana s’entrenarà de dimecres a divendres i la vinent, si fa no fa, serà similar però sense internacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)