Lliga femenina

Quarta derrota seguida de l’Spar Girona, a casa contra el Jairis (58-76)

L’Spar Girona no aixeca el cap i du quatre partits seguits sense guanyar, 5 dels 6 que ha disputat des de la finestra FIBA. L’Uni no enllaçava una ratxa tan negativa des del març del 2019, quan la doble derrota en la semifinal de l’Eurocopa contra el BLMA d’Ornella Bankolé –66-69 i 98-69, el 21 i el 28 de març– s’emmarca en les derrotes contra l’Avenida (80-53 el 16) i el Gernika (66-72 el 24). L’alera francesa debuta amb 12 punts (4/5 triples) i 4 rebots en 20:09. L’equip gironí no ha anat mai per davant en el marcador i Bernat Canut ha acabat expulsat a 1:06 per acabar amb 58-72.

De tres en tres

El primer quart és un autèntic concurs de triples, amb 4/6 per banda. Ornella Bankolé (2/2) sortia per Labuckiene (4 titular, 0/3 de 2) a 5:00 per acabar el primer quart i, en la primera possessió en què participava clavava el triple frontal (12-15) en un estira i arronsa de 6,75 m iniciat per Gardner (9-12) a la qual responia Arrojo (9-15). Konig mantenia el torcebraç (12-18 a 3:13, temps mort de l’Uni) en el tercer triple visitant (3/4) i la francesa sobre bot feia el 15-18 a 2:22. Bettencourt havia fet el primer del partit (2-7) obrint la sva ratxa anotadora (4-12, 2+1). Murphy empata a 18 i, a l’altre costat, Brcanonovic fa el 18-21 que tanca el parcial amb el Jairis per davant des del 0-4 (Evans).

Brcanonovic obre el segon quart des de 6,75 m amb Bankolé enganxada al doble bloqueig indirecte. La segona de Labuckiene a 5:32, quan Tolo en té dues i el Jairis no en du cap en el segon quart s’acaba amb tècnica a Bernat Canut i, després de temps mort, les visitants fallen els tres tirs lliures. Konig enllaça 8 punts (23-33) i l’Uni recorre al triple (23-31 Flores i 26-33 Parra) contra la zona d’Èric Surís, que ho atura a 3:46. La primera falta visitant és a 1:19 amb Sykes forçant cap a dins i 26-38 després dels tirs laterals de Seda (de 2) i Arrojo (triple).

Per on anàvem?

Bankolé, Bettencourt i Flores fan els primers punts del tercer quart, des de 6,75 m (37-43). La debutant a l’Uni repeteix (37-43) i Evans també la clava de lluny (37-46). Flores i Parra fan aigua davant la 2-3 visitant i Bettencourt a 3:00 després de l’ofensiu d’Arrojo fa el 40-53 de 6,75 m (temps mort local). El triple de Konig a 1 minut per acabar arrodoneix la màxima en contra (40-60) i, encara en aquest quart, Mar Ibern entra per Labuckiene. Sykes de 4,6 m trenca la sequera, d’1 punt de Tolo des que en queden 5 (40-48, 1/2).

Gardner amb dos triples en menys d’un minut (47-62 i 50-64)encén la flama a 6:34 però Arrojo de 2 i Konig de tres (50-67, amb dos bots sobre el cèrcol) aguanten el cop. Flores a 5:15 fa el 53-67també de 6,75 m (11/23 l’Uni i 12/21el Jairis). L’antiesportiva de Bankolé a Evans a 4:35 és el colofó, amb l’exjugadora de l’Uni i l’Avenida (53-69) i Seda acostant el marge a la vintena (53-71). El dotzè triple gironí és de Flores (56-71), amb Murphy jugant ja de quatre. Les protestes de Bernat Canut a 1:06 han acabat amb el tècnic expulsat. Els àrbitres també han fet fora l’speaker entre els tirs lliures de la falta i de la tècnica (58-76) i que Paula Lema assenyalés passes a Laia Flores, gens clares a mig minut, suposava el llaç dels àrbitres, que han lligat un 17-11 en faltes.