ACB

El Girona no es rendeix en cap moment contra el València (75-79)

Set jugadors del conjunt visitant anoten des de 6,75 m. Al descans (32-46), 3/10 a 9/20

Catorzena derrota del Girona a l’ACB, contra el València en el retorn de la lliga a Fontajau, on hi havia 4.814 espectadors. És el sisè partit que el club de Marc Gasol perd a casa, malgrat la reacció al tercer quart amb un 14-3 (52-53 triple de Hill) que permetria Fjellerup empatar a 57 de tir lliure (1/2) després d’anar 16 avall (28-44 i 30-46) però el València recuperava l’avantatge (59-71) i només a l’últim minut entre Taylor i Gasol ajustaven el resultat (70-75)

Tirotejats

Dos triples seguits de Radebaugh, un de cada costat, donaven el primer avantatge de consideració als visitants (13-21), que sense Gasol ni Colom a pista arribaven a la barrera psicològica amb el triple de Jones (5/9 del València). Vila des de 6,75 m (19-24) ajustava el marcador a l’últim minut del primer quart, que s’acaba 19-26 perquè Evans no falla.

Vila a 6:27 per la mitja part al seu segon intent després de l’errada de Fjellerup fa els primers punts vermells del segon quart (21-31) i, Hill al seu tercer intent, el primer triple (24-36) a 5:24, quan el conjunt taronja ja en duia 7 de 14 intents de 6 jugadors diferents. Miletic, l’onzè jugador en sortir pels locals i que havia enllaçat 4 punts (28-36), deixava el seu lloc a Gasol entre els triples de López-Arostegui el setè en fer-ho– i Claver (28-42). Aíto demanava minut a 3:06 amb el 9/17. Fontajau aplaudia la primera falta visitant a 2:35 (4-1). L’esmaixada de Prkacin (30-44) i la bomba de Taylor a 3 segons (32-46), les senyals de vida de l’atac gironí al final de la primera meitat, marcada per la diferència en els triples: 3/10 i 9/20.

L’orgull

Marc Gasol marca l’inici de la segona meitat, amb un 2+1 a 8:04 (36-48) quan li havien assenyalat falta en atac primer i havia fallat una esmaixada després. El president fa 0/3 tirs lliures i quan Garino completa una acció de costat a costat Àlex Mumbrú ho atura a 6:34 (38-48) perquè el València duia només dos punts i de tir lliure, de Dubljevic, que després faria el 39-50. Garino també anota de 6,75 m (41-50) per obrir una ràfega en què amb els punts de Taylor, Sorolla i Vila (47-53), els vermells s’acostaven al marcador mitjançant Taylor al contraatac (49-53, 11-3 de parcial). Hill amb el triple que bota sobre el tauler redueix la diferència (52-53) i Evans respon de dos: 52-55.

Fjellerup a 8:14 empata a 57 i a la següent acció Claver fa el primer triple visitant de la segona meitat i, després, López-Arostegui el segon (57-63). Aíto treu quatre titulars de cop –Taylor ja hi era i fa el 59-66– a 6:38 amb 57-65. Claver a 4 minuts recupera la dotzena (59-71) i entre Prakacin i Taylor amb 5 punts seguits (68-75 triple) el partit recuperava certa emoció al desenllaç: 70-75 Gasol a 44 segons. Dubljevic a 39 segons no fallava de 4,6 m. Taylor hi insistia de lluny (73-77) però la seva falta a López-Arostegui a 20,3 s’acabava amb el 73-79. L’escorta local encara anotaria el 75-79 en l’últim atac.