ACB

De combustió lenta

Derrota del Girona a Fontajau contra l’equip que marca el ‘play-off’, el València, que sotmet els vermells des de 6,75 m en la primera meitat (32-46)

Fjellerup empata a 57 però dos triples seguits dels visitants frenen la reacció

Girona 75 València 79

BÀSQUET GIRONA:Taylor (22), Prkacin (13), Colom (5), Garino (7), Gasol (4) –cinc inicial–; Fjellerup (3), Vila (9), Figueras, Miletic (4), Hill (6) i Sorolla (2). 25/45 de 2, 7/24 triples (2 Taylor i Hill i 1 Colom, Garino i Vila), 4/9 tirs lliures, 36 rebots (10 Vila), 14 assistències (5 Colom) i 77 de valoració (29 Taylor).VALÈNCIA BASKET:Puerto (2), Webb (6), Jones (10), Radebaugh (8), Dubljevic (11) –cinc inicial–; Claver (14), López-Arostegui (16), Evans (7), Hermannsson (3) i Rivero (2). 16/35 de 2, 11/31 triples (3 Claver, 2 Radebaugh i López-Arostegui i 1 Webb, Jones, Dubljevic i Hermannsson).PARCIALS:19-26, 13-20 (32- 46), 20-9 (52-55) i 23-24 (75-79).

Tornada agredolça del Girona a Fontajau, un mes i un dia després de sumar-hi el cinquè triomf en 10 partits com a local a l’ACB (93-76 contra l’Obradoiro), amb els vermells mostrant dues cares. Primer superats des del 0-5 per l’encert dels visitants en el triple –9/20 a la mitja part (32-46), amb 7 jugadors diferents sumant de lluny per només tres del Girona– i, després del pas pels vestidors, arribant a situar-se a un sol punt amb el triple de Hill que abans d’entrar bota sobre el tauler (52-53) amb només dues cistelles encaixades fins llavors i empatant a 57 mitjançant Fjellerup de tir lliure (1/2 a 8:14).

Els 4.814 espectadors que eren a la grada acaronaven la remuntada, però els d’Aíto no van anar mai per sobre perquè els dos primers –i únics– triples del València a la segona meitat els van fer Claver i López-Arostegui (30 punts entre els dos reserves) en els dos següents atacs després de l’empat. L’aler valencià va enfilar la diferència, que havia arribat als 16 al segon quart (28-44 i 30-46), a la dotzena (59-71), i quan l’esforç sense premi hauria pogut pesar més, Taylor es va carregar l’equip a l’esquena –12 dels seus 22 punts són a l’últim quart– i amb dos triples (68-75 i 73-77) va deixar l’equip dempeus malgrat la derrota, segellada per Dubljevic i López-Arostegui des de 4,6 m (4/4).

Ni tirant sols

Aíto afirmava després del partit que el Girona no seria capaç de signar l’estadística del València en la primera meitat des de 6,75 m encara que els seus jugadors llancessin sense oposició. Es lamentava, el tècnic, que la finestra FIBA fes anar en orris la bona dinàmica que duien i que els ha fet perdre els dos últims partits, a Màlaga (94-70) i ahir malgrat la metamorfosi en la mitja part. En la primera, dos triples seguits de Radebaugh, un de cada costat, van donar el primer avantatge de consideració als visitants (13-21) tot i els 5 punts de Colom (5-8 triple) o els 7 de Prkacin al primer quart, que Vila va maquillar de tres (19-24).

La metxa

Marc Gasol va encendre Fontajau a l’inici de la segona meitat, amb un 2+1 a 8:04 (36-48), quan ja li havien assenyalat falta en atac primer i havia fallat una esmaixada després. Tot i el seu 0/3 tirs lliures, Garino va reprendre el fil de costat a costat i, amb una cistella encaixada, l’argentí va obrir des de 6,75 m (41-50) un parcial de 14-3 amb punts de Taylor, Sorolla i Vila que va tancar Hill.

Hauríem hagut de començar jugant tal com ho hem fet al final. Almenys per l’afició, que és genial i s’ho mereix
Kameron Taylor
No podem regalar 20 minuts perquè no ens sobra res, n’hem d’aprendre i tenir la intensitat del tercer quart des de l’inici
Pato Garino
Ja havia dit que el més important era recuperar l’energia i que ens calia temps. Vint minuts sí i vint no ens serveixen, i si són 40 millor que 39
No és qüestió de parlar, sinó que els jugadors vulguin i siguin capaços. Ens cal ambició i també respectar el rival