ACB

Finestra pel Girona

Bàsquet. ACB. Sense el seu millor rebotejador, Withey, el Bilbao encadena quatre derrotes –dues en l’ACB i dues a Europa– i viu moments de crisi

El Bilbao Basket, el rival contra el qual el Bàsquet Girona va sumar en la primera volta la victòria més àmplia de les que mai ha aconseguit en l’ACB (84-59) en un exercici grupal, travessa hores baixes amb quatre derrotes seguides en un març negre, dues en l’ACB –Gran Canària (94-71) i Madrid (86-65)– i dues en la FIBA Champions League contra el Lenovo Tenerife (72-74) i el Darüssafaka (95-85) que l’han deixat fora de la competició europea. Dels darrers 15 partits, n’ha perdut 12. El Girona tampoc no està per tirar coets –dues derrotes en els dos darrers partits–, però és obvi que no és un mal moment per intentar assaltar diumenge (12.30 h) el Bilbao Arena per acaronar la permanència. El conjunt de Jaume Ponsarnau va iniciar la lliga com un llamp assaltant la pista del Joventut i encadenant tres victòries –Betis a fora i València a casa–, després es va quedar fora de la copa i ara és a la zona mitjana, amb un triomf més que el Girona (11è, 9-13).

A finals de febrer, el pivot Jeff Withey, un center de 2m13 amb més de 200 partits d’experiència en l’NBA i que acreditava 6,8 rebots per partit, es va trencar en un entrenament i en té per a dos mesos. L’equip basc va incorporar el jugador grec del Betis Georgios Tsalmpouris (2m18), però de moment ha jugat dos partits amb estadístiques prou discretes, tot i que en el darrer partit europeu va oferir un rendiment correcte. L’equip basc perd darrerament les batalles a la pintura amb un dèficit interior físic eloqüent que el Girona, liderat per Marc Gasol, hauria de mirar d’aprofitar.

Això sí, per sumar una nova victòria el Girona (13è, 8-14) i mirar per amunt sense tenir neguit pel que passa en la zona baixa, l’equip d’Aíto necessitarà més energia, un plus respecte als dos darrers compromisos en què ha estat irregular. La finestra FIBA va tallar la trajectòria ascendent que l’equip ara tracta de recuperar.

BALANÇ NEGATIU

12
derrotes
en els últims 15 partits acumula el Bilbao: 2/10 en l’ACB i 1/5 en la FIBA Champions League

DÈFICIT INTERIOR

Els d’Aíto s’han de fer forts a la pintura davant d’un equip que pateix físicament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)