ACB

El Girona fa curt a Bilbao (84-77)

Tercera derrota seguida del Girona, la cinquena en els últims sis partits, a Bilbao contra un rival directe en les aspiracions a entrar al play-off perquè li duia un triomf (9). El 13-0 del Bilbao donava la màxima als locals a 3:16 per al descans (37-26), però els visitants lligaven un 2-12 entre el final del segon quart i l’inici del tercer (46-48) però tres triples locals abans d’acabar el tercer quart deixava els d’Aíto, que avui arribava als 1.100 partits a l’ACB, a remolc. De fet, la línia de 6,75 és la que desequilibra la balança: 11/29 a 3/17.

De prop

Garino de cantó a cantó després de pilota recuperada donava el primer avantatge als blancs (6-8 a 6:03). Prkacin assistit per Marc esmaixava l’empat a 10 però els de negre castigaven la pintura gironina amb 12 punts (12-10), enfonsant-la o d’ofensiu. Aíto ho aturava a 3:33 i feia un altre doble canvi –Garino era l’únic titular a pista, amb Hill de base– i després serien els petits (Radicevic i Smith) de fora cap a dins els que anotaven fàcil (16-12). Vila (16-14) i Hanzlik eren el desè i l’onzè visitant en sortir en 7:43 i Fjellerup empatava a 16 però Alonso, també de sota i amb addicional, feia el 19-16 amb què es tancava el primer quart per les dues darreres pèrdues (5) visitants.

De lluny

Els primers punts de Gasol son a la primera acció del segon quart (19-18). El president des de 4,6m donava el segon avantatge a 9:02 però el primer triple del partit, d’Alonso, arribava a la següent acció i Figueras per Fjellerup era el dotzè en sortir a 8:34 (22-22 Vila de tir lliure). Gasol de 6,25 m sobre la botzina donava un tercer avantatge gironí i Hakanson de tres tornava a situar els homes de negre per sobre (29-26) i Sulejmanovic d’ofensiu (10è punt) després de temps mort –s’asseu Gasol– situava la màxima que la seva rotació, Rosa de la cantonada, enfilava lligant el 10-0: 34-26. Aíto ho aturava a 3:16 amb el quart triple local (4/6) del segon quart (37-26 Smith).

Garino feia el primer triple del Girona, al setè intent a 2:23 (37-31) i, el segon era de Gasol (42-37) en el seu cinquè punt seguit a 15 segons.

Vist i no vist

Vila de tir lliure a 5:59 (1/2) lligava el 2-12 per empatar a 44 (3/6 el Girona a la segona meitat) i Taylor al seu propi ofensiu (11è rebot, 6 en atac) posava els blans per sobre (46-48), però Tsalmpouris amb el segon triple local del tercer quart i una bomba (54-51) o Reyes també de 6,75 m per partida doble, mantenien el Bilbao per davant (58-53 i 61-55).

Dues cistelles seguides de Fjellerup marca de la casa ajustaven el marcador a l’inici de l’últim quart (61-59), però Hakanson després d’ofensiu local no fallava de 6,75 m (66-61) i Sulejmanovic amb un cop de dits deixava en no res els tirs lliures de Gasol (68-63), a qui assenyalaven antiesportiva a 6:09 amb el Challenge que demanava Jaume Ponsarnau. Vila recollia una pilota dividida per fer el 70-65 i Garino feia la cinquena a 5:30. El triple d’Alonso a 4 minuts suposa el 75-66 davant la zona plantejada per Aíto i Fjellerup a 3:08 fa el primer triple blanc de la segona meitat, abans de cometre la quarta a 2:53 (temps mort local). Reyes també de 6,75 m deixava la barrera psicològica a 2:22 (79-69). Sorolla a 47,9 de tir lliure (79-71) mou el marcador, Hakanson no fallava des de la línia (81-71), ni Taylor a 33,2 (81-73) o Alonso a 32,1 (83-73). Fjellerup a passada de Hill anotava ràpid (83-75) i Rabaseda a 20,9 feia 1/2 (84-75) abans que Gasol assistit per Figueras deixés el 84-77.