Lliga femenina

L’Spar Girona sobreviu a Bembibre (55-70)

Quarta victòria seguida a la lliga per a l’Spar Girona, que eliminat de la copa a les primeres de canvi conserva el segon lloc a la classificació després d’un exercici de supervivència. Les dues antiesportives a les locals, al primer i al tercer quart, enfangaven encara més un duel amb Tolo i Muhate condicionades per faltes des del primer quart –dues cadascuna. Sykes (18 punts) i Gardner (20) donaven la iniciativa a l’Uni els triples de Flores, Parra i Sykes (52-63) encarrilaven el triomf gironí.

El segon triple de Gardner en l’acció d’una antiesportiva de Laia Moya sobre ella mateixa recuperava l’avantatge gironí (11-12) amb el seu desè punt i, Sykes després de recuperació i sobre la botzina, tancava el primer quart 11-14. Tolo havia obert el marcador (0-2) però el triple d’Aijanen obria un 9-0 que feia demanar temps mort a Bernat Canut a 4:20. El primer de Gardner era a 9-7, a 3:31 i quan feia quasi 5 minuts que ella havia fet el 0-4 (a 8:24).

La pausa gironina a 5:54 era després de la segona contra de Silva (21-19), amb Palma i Sykes havent-se intercanviat triples. El segon de l’alera de La Seu d’Urgell, 3/3 tirs lliures de Pirttinen a la falta de Parra i el primer de Whalen ampliaven la diferència local (32-24), que Sykes amb una altra acció a la contra al límit del període ajustava després de recuperar en defensa (32-26).

Muhate feia la tercera a 6:52 per acabar el tercer quart, en què Tolo amb 6 punts mantenia viu l’Spar Girona (38-35). Les altres cistelles eren de Sykes –d’alley-oop assistida per Parra– i Gardner després de recuperació. Les grogues empataven a 44 amb el tercer triple de Gardner i Labuckiene de 5 metres, amb les locals sumant d’ofensiu tot i que l’Uni tenia les dues cinc a pista.Muhate, que entrava per Tolo, situava les visitants per sobre per primer cop des del 0-4 (45-46) assistida per Ibern, que havia agafat l’ofensiu.

La quarta de Tolo arribava a 9:40 i, havent fet el 46-48, marxava amb 5 a 8:22. El desconcert es multiplicava a 7:59 amb tècnica a la baqueta gironina quan havien assenyalat falta sobre Labuckiene a l’altra cistella i Muhate s’asseia amb la quarta a 7:16 (48-49).

Flores a 4:12 estrenava el seu compte anotador de 6,75 m (50-57), amb Labuckiene com a una interior perquè Parra, Gardner i Sykes completaven el cinc. L’occitana després de minut local ampliava la màxima també de lluny (50-60), mentre Sykes no s’ho volia perdre (52-63) i Labuckiene feia que el resultat fos enganyós, més encara amb el quart triple (4/6) de Gardner (52-70).