Lliga femenina

El Gran Canària trenca la ratxa de triomfs del Cadí la Seu (62-59)

El Cadí la Seu, que ja tenia el passaport pel play-off segellat, ha perdut avui a la pista de l’Spar Gran Canaria per 62-59 en la penúltima jornada de la fase regular i podria perdre la cinquena plaça de la lliga femenina si el Gernika guanya avui diumenge a la pista del Jairis. L’equip de l’Alt Urgell duia sis victòries seguides però no ha esta fi en el tir exterior (5/31 triples i 23/71 tirs de camp). L’equip canari, catorzè, ja havia segellat la permanència però ha competit de valent. Stephanie Watts (13 punts) ha estat la màxima anotadora del conjunt de l’Alt Urgell, que havia remuntat un desavantatge de 8 punts (19-11) a partir d’una defensa que havia ofegat les locals però no ha rematat la feina. La jugadora del Gran Canaria Sita Koné ha signat un doble doble amb 10 punts i 13 rebots.

El Cadí ha arrencat bé amb 5 punts seguits de Watts, però l’encert en el triple de Holesinska, els tirs de Hollivay i la supremacia de Koné han catapultat les locals (19-11 a 2:46). Jordi Acero ha hagut d’aturar el partit. El primer quart s’ha acabat amb 24-17. El Cadí s’ha precipitat en els triples perquè anotar dins la zona rival era cada cop més complicat. Això si, ha fet molt bona feina en defensa –només 2 punts locals en els primers 7 minuts del parcial– i Watts, amb un triple, ha empatat (26-26 amb un 2-9 de parcial). Temps local a 3:55. Un triple de Soler ha tornat a posar el Cadí per davant (26-29 amb un 2-12). Un 7-0, però, ha permès el Gran Canària revifar i ha arribat al descans amb un avantatge mínim: 35-33.

El conjunt lleidatà s’ha tornat a posar per davant amb una cistella de Brotons (37-39) i ha replicat la revifada local amb dos triples seguits de Kovacevic i Soler (43-45 a 3:32). El Cadí ha arribat a gaudir de 5 punts de marge (44-49) i el quart ha finalitzat amb 47-50. Koné feia cada cop més mal i Bahí, la seva defensora, tenia 4 faltes.

El darrer acte no ha arrencat bé: 7-2 i temps d’Acero (54-52). El Cadí ha entrat als dos últims minuts dos punts per sota (59-57) després d’una fase amb molts errors des de 6,75. A 7 segons del final, Tunstull semblava haver forçat la pròrroga amb dos tirs lliures (59-59), però el Cadí ha comès una falta innecessària i Holesinska ha sentenciat amb un tir lliure i ha capturat el seu propi rebot, anotant de nou (62-59). Bahí ha tingut un triple a les mans sobre el so de la botzina que no ha entrat.

En un altre dels partits de la jornada, el València, el líder amb 24-5, ha perdut a casa contra l’Avenida, tercer classificat rere l’Spar Girona, tots dos amb 23-6 (78-86).