Lliga femenina

El Barça CBS venç l’Estudiantes, acaba setè i jugarà contra l’Spar Girona (60-47)

El Barça CBS ha derrotat avui per 60-47el Movistar Estudiants en un partit de percentatges baixos per part de tots dos conjunts, l’ha avançat en la classificació i tanca la lliga regular en el setè lloc. El conjunt d’Isaac Fernández, per tant, s’enfrontarà a partir de dijous en el play-off de quarts de final de la Lliga Femenina contra el segon classificat, l’Spar Girona. L’Estudiantes se les heurà amb el València, el líder de la fase regular. Jolene Anderson ha estat la màxima anotadora del Barça i del partit amb 21 punts, 9 rebots i 2 assistències (29 de valoració). També ha jugat un paper preponderant, sobretot en l’últim quart, Carolina Guerrero amb 12 punts, 6 rebots i 16 de valoració.

Els 8 punts de Jolene Anderson la defensa i el domini del rebot ofensiu han catapultat les blaugrana en el primer quart (16-10). Un 2+1 de Rakovic ha permès les blaugrana disfrutar d’un màxim avantatge d’onze punts (24-13) però l’Estudiantes ha reaccionat amb un parcial de 2-9: 26-22 a la mitja part.

L’equip madrileny, impulsat pels punts de Fingall i la direcció de Gretter, s’ha acostat a només un punt (30-29, 32-31, 34-33) fins que s’ha situat per davant (34-35) amb un increment de la seva intensitat defensiva. El Barça depenia en excés dels punts d’Anderson, que ja en duia 15. El tercer quart s’ha acat amb taules, amb un triple de la local Herrero (37-37).

Una cistella de dos de Canella i un triple de Rakovic quan les visitants s’havien tornat a posar per davant (40-41) ha donat aire al Barça (45-41) a 6:04 del final. Un 2+1 d’Ainhoa López ha enlairat encara més l’equip d’Isac Fernández amb una anotació més coral. Quatre punts seguits de Guerrero –decisiva en el tram final–i una cistella de Rakovic (54-43) han igualat el màxim avantatge a dos minuts del final. Guerrero hi ha posat el llacet amb un triple (57-46) i Anderson ha completat el seu recital en atac amb el seu cinquè triple i el Barça ha arrodonit el triomf (67-61).