Lliga femenina

El València també venç a Salamanca (69-81) i obté el seu primer títol de la Lliga femenina

El València BC ha conquerit el seu primer títol de lliga després d’assaltar el Würzburg (69-81) en el segon partit de la final contra el Perfumerías Avenida de Salamanca. El conjunt taronja, que ja havia guanyat el primer duel (70-66), ha reaccionat en la segona meitat després d’un primer temps de domini castellà (44-35). Raquel Carrera (20 punts i 28 de valoració) ha estat la jugadora més determinant del València. La bescanonina Queralt Casas, com a capitana, ha estat l’encarregada d’aixecar el trofeu de lliga en una fita històrica per al club valencià.

L’Avenida ha tingut una posada en escena perfecta (26-16). Res a veure amb el primer assalt a la Fonteta. El conjunt taronja, impulsat per Gülich i Ouviña, ha fet un pas endavant en defensa a l’inici del segon quart (28-25). Les locals han reaccionat amb la tornada en escena de Fasoula. La pivot grega ha marcat territori a la zona i el Perfumerías ha reprès el rumb per arribar el descans amb un parcial favorable de 44-35 després d’una cistella a l’últim instant de la montgatina Sílvia Domínguez.

Les alternances s’han tornat a produir després de la represa. La inspiració de Domínguez ha obert l’escletxa fins a un màxim de 14 punts (51-37). Però les taronja no es donaven per vençudes i set punts gairebé consecutius d’Alba Torrens donaven una altra empenta al València, que arribava al quart decisiu amb un ajustat 59-57. La remuntada es confirmava en l’últim quart. Un triple de la bescanonina Queralt Casas i una cistella de Raquel Carrera donaven altre cop avantatge a les de Ruben Burgos (59-62), que no manaven des de l’inici de partit. El València ha afrontat els últims minuts amb les idees molt clares i ha rematat la feina amb el 69-81 final.