Lliga femenina 2

Kendall Martin i el trànsit mal entès per la FEB

La jugadora del CEEB Tordera es perd la fase d’ascens a Màlaga tot i haver pogut disputar tota la copa Catalunya

La FEB no permet al CEEB Tordera, el vinculat de l’Spar Girona, comptar amb Kendall Martin en la fase d’ascens a la Lliga Femenina 2, que comença avui a Màlaga. La jugadora de l’equip que entrena Marc Delemus va canviar de sexe i ha pogut disputar tota la temporada de copa Catalunya, la competició amb què l’equip maresmenc estrenava el seu palmarès fa deu dies al Nou Congost. Martin ha jugat 15 partits amb 11 punts de mitjana –el seu sostre són 18, que fa dos cops–. La FCBQ es regeix pel DNI i, com que en les dues primeres jornades no el tenia en ordre, els partits es van ajornar.

La llei de l’esport és la que segueix la federació catalana, que, consultada per aquest diari, especifica que aquesta legislació “diu clarament que per definir el sexe és necessària la presentació del DNI”. Fins que no va tenir el DNI en què figurava que el sexe era femení, no va autoritzar-la per poder jugar; en el moment en què el presenta, s’autoritza que participi en competicions d’àmbit català. La federació recorda que la seva potestat queda limitada al seu àmbit competencial: “En el moment en què aquest equip es classifica per a una fase d’ascens que no depèn de nosaltres sinó de la FEB, aquesta és la que es regeix per la normativa FEB i FIBA.” Com que la fase d’ascens ja forma part de la competició estatal, la FEB es regeix pel criteri de la FIBA i impedeix a Martin jugar amb el Tordera malgrat que en la seva documentació aparegui com a dona. La comissió legal i mèdica de la FIBA treballa en el desenvolupament d’una normativa aplicable i recomana a les federacions que s’abstinguin de prendre cap decisió fins que no hagi establert el seu propi marc legal i jurídic.

El vinculat de l’Spar Girona s’enfronta avui amb el Distrito Olímpico (Madrid); demà juga contra el Cementos Goliat El Palo (Andalusia) i dissabte tanca la primera fase contra l’Universidad Deusto Loiola Indautxu (País Basc). El primer puja directe i el segon juga contra el segon de l’altre grup de la seu malaguenya –hi ha el Roser, subcampió de la copa Catalunya (47-56 per al Tordera en la final)– perquè les altres tres places –els dos primers i el millor segon– es reparteixen a Granada.

LA LLEI DE L’ESPORT

“Per definir el sexe és necessària la presentació del DNI”, és el criteri de la FCBQ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)