ACB

El Girona perd amb el Baskonia l’últim partit del curs (70-75)

El Girona tanca el seu primer curs a l’ACB amb la tercera derrota seguida a Fontajau, que comptava amb 5.093 espectadors en el què podria ser l’últim partit de Marc Gasol i en què el club ha celebrat la permanència amb homenatges a l’afició, a la plantilla que va pujar el 19 de juny de l’any passat o a Àlex Formento, un dels fundadors de l’entitat. El president, autor de 3 punts en 15:41, surt de reserva i veu els últims 6:55 a la banqueta.

L’esmaixada de Marc Gasol a 3:52 per acabar el primer quart (13-15), quan feia dos minuts i mig que havia entrat per l’heroi Sorolla, o es dos taps que li fa a Enoch (autor del 13-19 i 13-21) en la mateixa possessió eren l’aportació del president en els 4:20 que juga al primer quart, amb l’equip a remolc des del 0-5 (triple de Kurucs a 8:43) i amb una màxima en contra de 8 sense haver anat mai per davant al primer quart (15-21, Miletic).

Garino d’ofensiu anotava la primera cistella local al segon quart (18-27) a 7:27 per la mitja part, moment en què Taylor, Prkacin i Gasol tornaven al parquet. Aíto havia de demanar temps a 5:12 amb la màxima en contra (22-36) i Hill a la possessió d’una antiesportiva a Colom completava el 10-2 (4 punts de l’andorrà) que obligava Peñarroya a recórrer al minut a 3:00 (32-38), amb tècnica a la banqueta visitant inclosa (Taylor falla el tir).

Tayor a 6 i mig per acabar el tercer quart fa la primera cistella en joc local (37-49) per tallar l’1-9 que recuperava la màxima en contra amb el triple de Thompson. Els triples de Hill (42-51 i 45-55) amenitzaven la segona meitat i una acció amb revers marca de la casa de Fjellerup acabava amb temps mort visitant (49-55 a 2:42). El quart del base amb passaport camerunès després de creuar la pista amb una pilota que recuperava ell feia aixecar la grada (52-55) però els dos següents intents no entraven i el quart s’acabava 52-59.

El Challenge a 6:55 per acabar allarga la sortida de Marc Gasol, que no parava quiet al parquet mentre els àrbitres acabaven donant per bona una antiesportiva sobre Taylor (57-64, 1/2 i error de Miletic). El serbi des de 4,6 m i assistit per Fjellerup torna a acostar el Girona menys de 5 minuts (63-64) Colom té el triple de l’empat a 66. L’antiesportivade l’andorrà du al 63-69 i entre el primer triple de Howard (65-72) i el 16è punt de Thompson els visitants tornaven a obrir forat a 1:02 (65-74). Hill a 1:23 clavava el seu cinquè triple (68-74, 5/9) i Taylor a 1:05 de tir lliure feia el 70-74. Ell mateix agafava el rebot en defensa i creuava el parquet per forçar falta a 32.1 (0/2)