ACB

Operacions ja en marxa

Bàsquet. ACB. El Barça negociarà la continuïtat de Higgins, mantindrà Paulí, recuperarà Caicedo, buscarà una cessió de Sergi Martínez i estarà pendent del que passi amb Nnaji a l’NBA

El primer que feia falta saber és qui comandarà la nau blaugrana, i Navarro ho va deixar clar: “Saras serà el nostre entrenador.” El responsable de la secció de bàsquet del Barça hi va afegir: “Jasikevicius acaba contracte i volem que sigui el nostre entrenador. Ara hem de fer alguns retocs, i si el projecte és bo, que segur que serà bo, us ho comunicarem i no crec que hi hagi problema que segueixi l’any que ve amb el Barça.” Del tema Mirotic, Navarro va explicar que tot i que es dona per entès que se li hauran de pagar els dos anys que té signats el montenegrí, la Bomba ho puntualitza: “S’haurà de negociar, sens dubte, perquè té dos anys més de contracte.”

El tema més gran per decidir és el de Higgins, a qui li queda un any de contracte però porta un últim any i mig marcat per les lesions. Es vol arribar a un acord amb ell per rescindir el contracte. Acaben contracte Tobey, Kuric i Sanli i només tindria possibilitats de continuar el turc. Està garantida la continuïtat de Satoransky, Laprovittola, Abrines, Vesely i Da Silva, i Jokubaitis encara no veu a prop l’NBA. Kalinic, tot i tenir un any més, podria retorna a l’Estrella Roja a les ordres de Dusko Ivanovic.

Amb la marxa de Mirotic i el dubte de què decideix fer Nnaji si marxa a l’NBA, el Barça el primer que està mirant és el tema dels jugadros de formació. Un dels que s’han guanyat la continuïtat és Oriol Paulí, tot i tenir poc protagonisme. També tornarà de la cessió al Granada Michael Caicedo, que ha fet un pas endavant lluny del Palau. Qui sembla que, tot i tenir un any més, haurà de canviar d’aires és Sergi Martínez, que podria buscar minuts perquè el seu paper ha estat massa residual. Els blaugrana encara tenen tres joves més cedits, i ha de decidir què en fa: Agustín Ubal, Rafa Villar i Juani Marcos, que té molts pretendents en l’ACB. Encara és als Estats Units Bonilla, que encara no té intenció de tornar. El Barça té una opció firmada per al retorn, tot i que la va rescindir.

Finalment, el president Joan Laporta va parlar a Catalunya Ràdio sobre Mirotic: “És fantàstic i un gran jugador, ens ha donat molts èxits i és una gran persona, però la situació és la que és, i per inscriure jugadors hem de complir el pla de viabilitat que presentem a LaLiga. Ens exigeix una reducció en les seccions”.

Sense festa de celebració

Els aficionats blaugrana estaven pendents de saber quan seria la celebració del títol amb els seguidors, però els responsables del club han preferit no fer-la.

LES FRASES

Tinc clar quin és el recanvi de Mirotic, però potser no és un jugador i n’és més d’un; amb Higgins hem de parlar per definir el seu futur
Volem que Saras sigui el nostre tècnic, hem de fer retocs i si el projecte és bo, que ho serà, no crec que hi hagi cap problema perquè continuï
Juan Carlos Navarro
Mirotic és fantàstic i ens ha donat èxits. És una gran persona, però la situació del club és la que és
Joan Laporta

Els insults racistes a Nnaji a Madrid

Saras va denunciar en la roda de premsa els insults racistes que va rebre James Nnaji quan va arribar l’autobús dels blaugrana al Wizink Center. Però antiviolència va decidir no reunir-se d’urgència, com sí que va passar quan els insults van ser contra Yabusele en les semifinals contra el Joventut a Badalona. Inicialment la reunió ordinària de la Comissió d’Antiviolència ho podria fer dimarts vinent. L’ACB va fer ahir un comunicat denunciant els fets lamentables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)