ACB

Foc nou a Fontajau

El Girona presenta Salva Camps com a tècnic per al segon curs en la categoria

Ell i el club van de bracet per fer un projecte amb peces que encaixin amb els valors de l’entitat i ser capaços de millorar des del treball diari

Salva Camps (Badalona, 1979) ja és a tots els efectes l’entrenador del Girona per al segon exercici del club a l’ACB. Ho és després de ser presentat a Fontajau, flanquejat pel director esportiu de l’entitat, Jordi Plà i Comas, i la seva màxima responsable executiva, Stefi Batlle. Marc Gasol ho va seguir assegut entre els periodistes a la sala de premsa del pavelló on l’agost de l’any passat es va rebre Aíto en un acte amb una posada en escena molt més treballada –va ser a la pista annexa, amb el president i fundador a la primera fila de la platea.

“Estem en la línia dels valors com l’esforç, el treball i la il·lusió. Serà la que seguirà l’equip.” Era la primera declaració d’intencions del tècnic assistent de Pedro Martínez els tres últims anys a Manresa, que afronta el seu primer exercici com a cap visible d’una banqueta ACB. Sobre la confecció de la plantilla, va desvelar que, a més de Quino Colom i Kameron Taylor, que el 2022 van signar per dues temporades –l’andorrà amb una més d’opcional–, el club ha executat la clàusula que tenia per renovar Jaume Sorolla. “Tot just comencem, sabent les limitacions que tenim com a club”, sintetitzava respecte a la tasca de bastir l’equip, la gran incògnita de la qual és saber si Marc Gasol en formarà part. “Vull comptar amb els millors jugadors possibles i com tots sabeu en Marc és un jugador amb un talent especial i és una pregunta que no puc contestar: la resposta la té ell”, va assenyalar.

En la mateixa direcció

“El model és el Bàsquet Girona, la nostra metodologia, el nostre esforç i el nostre compromís amb el que fem independentment de qui el lideri”, responia Jordi Plà i Comas sobre l’aposta per Camps comparada amb la figura d’Aíto. “Fa un any el vam escollir per una sèrie de raons i ara, un cop analitzat què volíem i cap a on volem anar, prenem la decisió que la persona més indicada és en Salva”, argumentava el llagosterenc, que recordava com després de l’ascens van haver de fer les coses tan de pressa com fos possible en tots els estaments de l’entitat. “Tornem a començar, amb més pausa i des de l’experiència d’aquesta primera temporada que ens ha servit per conèixer la lliga des de dins i a tots els nivells, també esportiu. A partir d’aquí, mirarem de fer la millor plantilla possible i que el treball diari ens millori els jugadors: que amb la millora individual hi hagi una millora col·lectiva i una evolució en el conjunt de la temporada, que possiblement és el que no va passar des que ens vam aturar en la segona meitat.” Plà va afirmar que després de l’evolució que semblava que tenien, de jugadors i d’equip, sobretot al gener i febrer, “va venir una certa regressió” i que han de fer tot el possible “perquè no torni a passar”.

El llibre d’estil

“Parlem molt i estava al corrent de com anava la situació. Està content per mi i li ho agraeixo”, va afirmar Camps sobre la seva relació amb Pedro Martínez, que per segon estiu seguit havia sonat per tornar a la banqueta de Fontajau –va ser l’últim tècnic del CB Girona, en l’era de l’Akasvayu–. El nou tècnic del Girona va assegurar que és de Martínez –a les ordres del qual va jugar a Gran Canària i amb qui ha compartit staff– de qui ha après més perquè és l’entrenador amb qui més ha coincidit. “També dels altres amb qui he estat, com Luis Casimiro o Salva Maldonado. De tots agafes coses i en vas aprenent i fent-te la idea de què vols fer.” Pel que fa a les persones que l’han d’acompanyar en el cos tècnic, va manifestar: “No hi ha res tancat, hi estem treballant i tenim una idea que, si podem, tirarem endavant.”

“En el dia d’avui, l’objectiu principal és confeccionar la millor plantilla possible per començar amb la major confiança. No podem anar més enllà com a objectius, fitxar els millors jugadors possibles dins les limitacions i que encaixin amb els valors i la filosofia del club, que són els mateixos, i que vinguin a jugar amb esforç. I, després, ens centrarem en el treball diari, que és la millora individual del jugador i la col·lectiva de l’equip, i ja veurem fins on arribem”, explicava sobre les línies a seguir. I matisava: “Depèn dels jugadors que tinguem anirem cap a una banda o capa a una altra.”

“Espero que es vegi un equip competitiu, que no escatimi en esforç i que faci un joc agressiu i dinàmic. És el bàsquet en què crec i si podem fer-ho ho farem. I si no, perquè en aquesta confecció no ens hi adaptem tant, ho farem una mica menys, però la idea és que sigui divertit per al jugador i l’espectador”, va assenyalar. I reconeixia: “Potser a vegades no és tan divertit pels resultats perquè té el seu peatge, però ho intentarem fer bé.”

A LES BECEROLES

3
jugadors
confirmats té la plantilla 2023/24: Quino Colom, Kameron Taylor i Jaume Sorolla
Espero que es vegi un equip competitiu, que no escatimi en esforç i amb un joc agressiu, dinàmic i divertit. És el bàsquet en què jo crec
En el dia d’avui l’objectiu és confeccionar la millor plantilla possible per començar amb la major confiança
Salva Camps
El model és Bàsquet Girona i és sempre el mateix: esforç, metodologia i compromís diari amb allò que fas
Jordi Plà i Comas
Treballem perquè sigui una temporada d’estabilització estructural. El pressupost és similar al de l’any passat
Stefi Batlle
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)