ACB

Solució de continuïtat

Èric Vila signarà la renovació per les dues pròximes temporades amb el Girona, que també compta amb Prkacin, Figueras i Fjellerup, a més de Colom, Taylor i Sorolla

Èric Vila i el Bàsquet Girona tenen l’acord per renovar el seu compromís per aquesta temporada que ve i la següent. L’aler pivot de Bescanó (2,09m, 1998), que no es va perdre cap partit i que va fer 4,7 punts, 3 rebots i 4,7 de valoració de mitjana en 16 minuts, s’afegirà a Quino Colom, Kameron Taylor i Jaume Sorolla en la llista de jugadors confirmats a l’equip que entrenarà Salva Camps. El mateix tècnic, el dia que el presentaven –divendres passat–, era qui anunciava la continuïtat del tortosí després que l’entitat executés la clàusula per allargar un any més la seva estada a Fontajau al costat de dos dels pesos pesants de la plantilla en el curs del debut a l’ACB, que l’estiu passat signaven per dos anys.

Els dos interiors amb què l’equip d’Aíto va disputar les dues pròrrogues a Saragossa en el triomf que certificava la permanència (88-95) en la penúltima jornada no seran els únics que van aconseguir l’ascens des de la LEB Or fa poc més d’un any perquè el club també té la intenció de renovar Maxi Fjellerup, que aterrava a Fontajau procedent de Palma el gener del 2022. Vila i Sorolla seran, això sí, els que més temps fa que són a l’equip.

Pol Figueras i Roko Prkacin són els altres dos components de l’equip que va salvar la categoria amb qui compta el Girona, en espera que Marc Gasol resolgui l’interrogant de si allarga un any més la seva presència a les pistes o puja a la llotja en qualitat de president. El base de la Selva del Camp (1,85m, 1998) va jugar bona part dels seus minuts de dos. Que continuï assegura complir la quota de quatre jugadors de formació que requereix l’ACB, independentment de si Gasol continua, i no condiciona l’elecció dels reforços en funció de la seva procedència. D’altra banda, renovar l’aler pivot croat (2,06m, 2002), que es va ficar Fontajau a la butxaca i va acabar convertint-se en un ídol, seria un pas endavant en les aspiracions de construir la millor plantilla possible, la intenció de la direcció esportiva del club en plena sintonia amb Salva Camps tal com van manifestar el dia de la revetlla al matí.

El Pato Garino, Dusan Miletic i Ondrej Hanzlik –va venir cedit pel Baskonia– s’afegirien a Aíto i Lubos Barton en la relació de jugadors i tècnics que haurien format part de tot el primer curs del Girona a l’elit. Jeremiah Hill i John Jenkins, fitxats durant la temporada buscant l’amenaça en el tir exterior que mancava a la plantilla, tampoc continuaran.

LES DADES

4
jugadors
de formació és la quota que l’equip ja pot tenir garantida sense saber si Gasol segueix o no
5
baixes
tindrà l’actual plantilla del Girona: Garino, Miletic, Hanzlik, Hill i Jenkins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)