ACB

Recalculant ruta

ACB. El Barça passa de 40 milions d’euros a 27,2 per complir el ‘fair-play’ econòmic i busca amb urgència un acord amb Mirotic abans de divendres

Dels 40 milions d’euros que tenia de pressupost el Barça passa a 27,2. Una rebaixa substancial. La idea és fer una bona plantilla traient la massa salarial que tenien Mirotic (22,5 milions d’euros els dos anys que li restaven) i Jasikevicius (3,7 milions d’euros), però el club continua negociant a contrarellotge per intentar tancar un acord abans del divendres 30 de juny i evitar així anar als tribunals. L’última proposta del Barça per intentar arribar a un acord també inclou que, en cas que anés a l’NBA, li pagarien la diferència del què fiscalment li tocaria pagar als Estats Units (sobre un 47%) i el que li podria tocar pagar a Itàlia o Turquia (sobre un 20%). Però tampoc ho accepta. El 30 de juny se li rescindirà el contracte i Mirotic podrà fitxar per qui sigui i un jutge dictaminarà la quantitat a pagar-li. D’altra banda, també s’ha sabut que el trencament amb Jasikevicius no ha estat només per una qüestió econòmica, sinó sobretot de confiança i de no anar en la mateixa línia. El poder que havia agafat el lituà trepitjava les tasques de Navarro o de Mario Fernández. Tampoc estaven d’acord en la línia dels fitxatges que s’havien de fer i des del club no agradava la gestió que feia dels jugadors. Quant al contracte, inicialment va acceptar la rebaixa, tot i que, en cas de guanyar l’Eurolliga, se li igualaven força els ingressos de l’últim any, tot i la reducció. Era un fix més variable. Però la contraproposta que va presentar anava en una línia diferent de la que havien parlat, entenent que no acceptava.

El futur del Barça es mira amb optimisme tot i recalcular la ruta per la reducció salarial. Roger Grimau tindrà 14 fitxes amb 4 quotes (Caicedo, Paulí, Abrines i Nnaji (els Hornets no aposten per ell l’any que ve), amb un comodí segons el dibuix dels bases on podria entrar Juani Marcos perquè es vol que Satoransky descansi algun partit per no forçar-lo físicament. Amb Higgins encara no s’ha negociat la rescissió, però es farà, i Kuric i Tobey ja són història. En el lloc de Grimau al planter podria pujar el tècnic Álvaro Salinas, fins ara al cadet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)