Més bàsquet

El somni d’una nit d’estiu

FCBQ. Catalunya reapareix 18 anys després i omplirà el Congost en un partidàs contra l’Argentina de Campazzo

Manresa, el cor de Catalunya, tornarà a veure la selecció catalana absoluta 18 anys després d’aquell duel contra Cuba a Badalona. Des de llavors, molts intents i, sobretot, moltes traves. Aquest cop, però, la feinada de la FCBQ ha donat fruit. Coincidint amb l’any del centenari del bàsquet català, i aprofitant que l’Argentina està preparant el preolímpic amb les seves estrelles a Alacant, Catalunya torna a escena. I amb una plantilla que fa patxoca. Molta. Ahir només quedaven 200 entrades. Amb la implicació de tots els jugadors i, sobretot, de tots els clubs. Fins i tot Ricky –substituït per Bassas– hi serà per fer-se la foto amb el combinat català després que l’NBA li impedís jugar pel fet de no ser un partit oficial tot i els esforços del base del Masnou per ser-hi. A la graderia, s’hi espera Marc Gasol, que també va mostrar interès per jugar però es va fer enrere perquè, si al final s’acomiadés de les pistes, ho faria a Fontajau davant l’afició del Bàsquet Girona. Qui serà baixa d’última hora és curiosament el seleccionador Salva Maldonado, que ahir va comunicar que té la covid. El seu relleu és Pedro Martínez, amb qui compartirà banqueta aquest curs al Baxi Manresa com fa 30 anys. Tot i que el mateix Pedro va dir que no es descarta que Salva aparegui, no sembla que hagi de ser així, si bé és asimptomàtic. Pau Ribas exercirà de capità, mentre que Nogués és l’únic que repeteix de l’últim amistós de Catalunya no absoluta de fa 3 anys a Balaguer contra Angola.

Hi faltarà Laprovittola

L’Argentina va quedar fora del mundial i haurà de jugar-se el preolímpic. Ho farà sense el base blaugrana Laprovittola, que va demanar un descans després d’un curs dur. Sí que hi haurà el nou base del Bàsquet Girona, Juani Marcos, cedit pel Barça, i vells històrics com Delfino i Garino. Entre les principals atraccions, les estrelles Facu Campazzo i Luka Vildoza (tots dos arribats de l’Estrella Roja), i una futura estrella NBA: Francisco Caffaro.

LA PRÈVIA

Volem donar una bona imatge; no som un equip però competirem segur
Pedro Martínez
Hem d’estar concentrats perquè l’Argentina s’hi està jugant molt i té grans estrelles
Pau Ribas

Històries curioses 20 anys després: 10 jugadors de Catalunya van ser PDP

Una de les anècdotes del matx és que s’han retrobat vellíssimes amistats. Com la de Lluís Costa (Granada) –dorsal 8– amb el que va ser el seu tècnic al Mini de Cornellà, Rubén Muñoz, que el va fer debutar amb el Mini de Catalunya. Després van coincidir en les categories inferiors del Barça i, ara, a la selecció catalana absoluta, perquè Muñoz és el seleccionador del Mini català. També un altre ajudant, Raül Laita, ha coincidit amb Ferran Bassas, a qui va entrenar a pre-Mini A. Dels dotze jugadors de Catalunya, deu (Edu Gatell jugava a handbol i Nogués no hi va ser) van prendre part en el PDP (programa de detecció i perfeccionament) de la FCBQ quan eren minis. Ricky Rubio també en va formar part.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)