Més bàsquet

L’elit del bàsquet català

En creixement. El bàsquet català continua creixent i cada vegada són més els equips que competeixen en les diferents lligues estatals

El bàsquet català fa anys que creix considerablement curs rere curs i, de fet, la temporada passada es va tancar amb un rècord històric de llicències federatives a la Federació Catalana de Bàsquet, amb un total de 80.785, 52.138 de les quals són masculines i 28.647, femenines.

A Catalunya es treballa molt la base, i ja a les categories inferiors es prioritzen tota una sèrie d’aspectes tècnics i tàctics per tal que el desenvolupament dels jugadors i jugadores pugui ser òptim tant a curt com a llarg termini. Això fa que el nivell del bàsquet català s’evidenciï també en les categories superiors, ja no només a Catalunya, sinó també a l’Estat espanyol. De fet, la temporada 2023/2024, són molts els equips catalans que competiran a les diferents lligues estatals, tant masculines com femenines.

En masculí

A l’elit del bàsquet estatal, Barça, Penya, Manresa i Girona continuaran competint a l’ACB. Tot i que manresans i gironins van patir fins gairebé els últims partits de la temporada per aconseguir la permanència, finalment seguiran acompanyant blaugrana i verd-i-negres a la màxima categoria estatal. Qui també competirà a l’ACB és l’Andorra, amb llicència federativa a la FCBQ, que torna a la màxima categoria un any després del seu descens.

A LEB Or, el Força Lleida continuarà sent l’únic representant català a la categoria després que el CB Prat, tot i assolir l’ascens, hagi hagut de renunciar a la segona categoria estatal per manca de pressupost. Així doncs, els pratencs continuaran un curs més a LEB Plata, on també competiran el CB l’Hospitalet, el Salou (plaça intercanviada amb el Cornellà) i els ascendits UE Mataró, CB Santfeliuenc i CB Tarragona.

Finalment, a la quarta i darrera categoria estatal, la lliga EBA, hi competiran els ja habituals CB Vic, Bisbal Bàsquet, Boet Mataró, Joventut de Badalona B, BBA Castelldefels, CB Martorell, Barça B, CB Valls, CB Roser, SESE, CB Navàs, CB Granollers, CB Igualada, CB Esparreguera i CB Quart. A més, per a la propera temporada també s’hi sumaran UE Montgat, CB Salt –amb la plaça del Bàsquet Girona B, de manera que compartiran jugadors–, SD Espanyol Bàsquet i Alpicat. D’altra banda, el CB Mollet, fins ara a EBA, ha certificat el descens i, per tant, competirà a la nova lliga, la Supercopa Catalunya. Qui també serà en aquesta nova lliga és el CB Ripollet, que tot i que va obtenir l’ascens a EBA, hi ha renunciat per temes econòmics.

En femení

A la màxima categoria femenina hi continuaran competint l’Spar Girona, l’AE Sedis Bàsquet i el Barça CBS, mentre que a la Lliga Challenge també hi seguiran la Penya i el Lima-Horta, amb la novetat del Boet Mataró, ascendit. On hi ha hagut una mica més de moviment és a la Lliga Femenina 2, on sí que hi seran Segle XXI, Viladecans BF, Femení Maresme, Basket Almeda, Força Lleida, GEiEG i Grup Barna, però en canvi ja no hi competiran Femení Sant Adrià ni CBF Cerdanyola, que han descendit i disputaran la Supercopa. Qui sí que disputarà la tercera categoria estatal serà el CEEB Tordera Unigirona, que es van proclamar campiones de Copa Catalunya després de realitzar un molt bon curs i culminar la temporada superant el CB Roser en la final a quatre.

RÈCORD LLICÈNCIES

La FCBQ va tancar el curs 22/23 amb un total de 80.785 llicències, un rècord històric

NOVA CATEGORIA

La temporada 23/24 estrenarà nova categoria, la Supercopa Catalunya

LLIGA EBA

Fins a disset equips catalans disputaran la quarta categoria estatal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)