Lliga femenina

Derrota sagnant del Cadí la Seu contra el Gran Canària (98-59)

El Cadí la Seu ha perdut clarament a la pista de l’Spar Gran Canària (98-59) i encaixa, absolutament ennuegat en atac, la segona derrota en la Lliga Femenina en quatre jornades. L’equip canari, molt físic, amb una gran defensa i molt encertat en atac ha estat infinitament superior i obté el seu segon triomf. La jugadora local Jade Loville (29 punts, 5/9 en triples i 24 de valoració) ha esmicolat la cistella catalana i ha liderat el seu equip, al costat d’Adji Fall, que ha fet 18 punts, amb 14 rebots i 32 de valoració. El Cadí, que s’ha hipotecat en els dos primers quarts (46-23), venia de caure en l’Eurocopa per un dur 48-73 contra el Flammes Carolo i no aixeca el cap. Campisano (12) ha estat la màxima anotadora del Cadí.

El triple inicial de Ramette, que ha entrat plorant (0-3), ha estat un miratge. El Cadí, erràtic en el tir i amb pèrdues, s’ha ennuegat en atac i Fabián Téllez ha demanat temps mort (11-4). Però la defensa local ha seguit intimidant i el Cadí, que tampoc no ha sabut frenar el coral atac canari, ha arribat al final del primer quart amb un dèficit clar (23-8), amb 1/10 en tirs de 2, 1/7 en triples i 1/6 en tirs lliures i inferior en el rebot. Els triples de l’exblaugrana Harden i Loville han acabat de posar el peu al coll del conjunt de l’Alt Urgell (29-8). Amb la rival Adji Fall, que ja duia 10 punts, fent i desfent al seu gust en el joc interior, Téllez ha hagut de tornar a aturar el partit (36-13). L’encert de Campisano ha evitat que el partit s’acabés d’esmunyir encara més (46-23).

La sagnia ha prosseguit en el tercer quart. L’equip canari ha marxat de 30 (64-34) amb un triple de Loville, que seguia amb el seu festí. Bair, peça fonamental al Cadí limitada per les 3 faltes en els dos primers quarts, ha comès la quarta i ha estat rellevada. El tercer quart s’ha acabat amb 71-38, el màxim avantatge, amb un altre triple de Loville. Al Cadí, el partit se li estava fent molt llarg.Un altre triple de Loville ha situat el +39 (81-42). La jugadora catalana del Gran Canària Nora Galve, que estava jugant uns minuts de molt bon nivell, s’ha lesionat i ha hagut de plegar, molt afectada anímicament. L’any passat quan estava a l’Spar Girona es va trencar el lligament creuat anterior del genoll dret. La màxima diferència han estat els 44 punts favorables ales locals (92-48).