Lliga femenina

L’Spar Girona trenca la imbatibilitat de l’IDK Euskotren (63-50)

L’Spar Girona s’ha sobreposat amb fases de molt bon joc a les seves pròpies irregularitats i al desgast físic que li provoca la competició europea i ha trencat la imbatibilitat de l’IDK Euskotren (63-50), que havia guanyat els tres primers partits i que no ha llançat la tovallola quan perdia de 19 en el tercer quart (44-25). L’equip de Laura Antoja suma el seu segon triomf a partir de la defensa i amb un 20/42 de tirs de dos. Kelsey Mitchell ha estat la màxima anotadora del partit amb 18 punts i Marianna Tolo (16 punts) ha fet una feinada i ha capturat 7 rebots (26 de valoració).

El primer quart ha estat un exercici d’esquizofrènia de manual. L’Spar ha arrencat amb un 15-4 magnífic amb sis punts inicials de les seves pivots –4 de Tolo i 2 de Magarity–, el relleu de les exteriors amb un triple de Peña que ha suposat la màxima diferència (13-2) i una defensa que ha ennuegat l’equip basc i que li ha permès córrer i fer mal. Oli en un llum. Azun Muguruza ha demanat temps mort amb 15-4 a 4:34. I li ha donat un resultat excel·lent. L’IDK ha apujat el nivell defensiu i les seves pivots Massey i Tunstull han liderat una insurrecció brutal, amb un parcial de 0-13: 15-17 al final del primer quart amb sequera anotadora local sobtada de més de quatre minuts. Una desconnexió en tota regla.

L’Spar ha reiniciat i tot ha funcionat novament. Defensa –Tolo i Labuckiene han intimidat Tunstull, que ja s’havia agafat massa confiances–, aposta per l’atac en el joc interior, amb Tolo especialment inspirad –8 punts en el quart–, les fuetades de Peña, que ha fet el seu segon triple, i les penetracions de l’elèctrica Mitchell –9 punts en els dos primers quarts, amb un triple inclòs, i una exhibició de fonaments, velocitat i actitud–han frenat l’ímpetu basc i han establert el 34-23. Tot plegat, s’ha arribat a la mitja part amb 34-25. L’IDK només ha fet 8 punts en el segon quart. Bones notícies.

El xou de Mitchell, amb set punts seguits i una assistència a Magarity i un tir lliure de López han establert la màxima diferència (44-25) amb un parcial de 10-0. L’IDK ha revifat amb un 0-5. L’Uni s’hi ha regirat (46-30) després d’un temps d’Antoja, però l’IDK ha tornat al partit impulsat per la feina fosca sota els taulers de Fankam i ha acabat el quart a menys de 10 punts (48-39). L’Spar Girona ha notat el desgast del partit europeu de dijous a Polònia i l’equip basc ha anat per feina amb un parcial de 0-8 (52-47). Magarity ha aturat la sagnia amb un revers (54-47). Antoja ha demanat temps. L’atac no tenia fluïdesa i el recurs del triple no funcionava, tot i que Peña, valenta, ha clavat el seu tercer (3/7) després de la’aturada. Una bona defensa i una cistella de Tolo (54-47 a 2:26) han començat a aclarir una mica el futur. El parcial s’ha eixamplat fins al 9-0 –del 54-47 al 63-47– i no ha calgut patir més.