Lliga femenina

Impulsades per la defensa

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Girona s’arromanga al darrere, se sobreposa a les seves pròpies irregularitats i al desgast europeu i trenca la condició d’invicte de l’IDK Euskotren

Spar Girona 63 IDK Euskotren 50

SPAR GIRONA:Mitchell (18), Peña (11), Magarity (9), Tolo (16) i Canella (2) -cinc inicial-; Parra, Bertsch (2), López (1), Labuckienne (4) i Sidiki. 20/42 de 2. 5/19 triples (3 Peña, 2 Mitchell). 8/14 lliures. 32 rebots (7 Tolo, 7 Cañella, 7 Margarity), 16 assistències (3 Mitchell, 3 Labuckiene, 3 Canella). 82 de valoració (26 Tolo). .IDK EUSKOTREN:Prieto, Westerik (8), Fankam (12), Whalen (4) i Massey (6) -cinc inicial-; González (1), Díaz (3), España (3), Tunstull (10) i Alonso (3). 15/47 de 2. 4/12 triples. 8/10 lliures. 30 rebots (9 Fankam), 12 assistències (2 González, 2 Westerik, 2 España, 2 Alonso). 42 de valoració (16 G¡fankam). .PARCIALS:15-17, 19-8 (34-25); 14-14(48-39) i 15-11 (63-50).

L’Spar Girona es va saber sobreposar amb fases de molt bon joc a les seves pròpies irregularitats i al desgast físic que li provoca la competició europea i va trencar la imbatibilitat de l’IDK Euskotren (63-50), que duia 3/3 i que no va llançar la tovallola quan perdia de 19 en el tercer quart (44-25). L’equip de Laura Antoja obté el seu segon triomf a partir de la defensa i amb un 20/42 de tirs de dos. Kelsey Mitchell va ser la màxima anotadora, amb 18 punts, i Marianna Tolo (16 punts) va fer una feinada i va capturar set rebots, amb 26 crèdits de valoració.

El primer quart va ser un exercici d’esquizofrènia de manual. L’Spar va arrencar amb un 15-4 magnífic amb sis punts inicials de les seves pivots –4 de Tolo i 2 de Magarity–, el relleu de les exteriors amb un triple de Peña que va suposar la màxima diferència en aquell moment (13-2) i una defensa que va ennuegar l’equip basc i que li va permetre córrer i fer mal. Oli en un llum. Azun Muguruza va demanar temps amb 15-4 a 4:34. I li va donar resultat. L’IDK va apujar el nivell defensiu i les seves pivots Massey i Tunstull van liderar una insurrecció brutal, amb un parcial de 0-13: 15-17 al final del primer quart amb sequera anotadora local sobtada de més de quatre minuts. Una desconnexió en tota regla que va envalentir les rivals.

L’Spar va reiniciar i tot va funcionar novament. La defensa –Tolo i Labuckiene van intimidar millor Tunstull, que ja s’havia agafat massa confiances–; l’aposta per l’atac en el joc interior, amb Tolo especialment inspirada –8 punts en el quart–; les fuetades de Peña, que ha fet el seu segon triple, i les penetracions de l’elèctrica Mitchell –9 punts en els dos primers quarts, amb un triple inclòs, i una exhibició de fonaments, velocitat i actitud– van frenar l’ímpetu basc i van establir el 34-23. Amb tot plegat, es va arribar a la mitja part amb 34-25. L’IDK només va fer 8 punts en el segon quart. Bones notícies.

El xou de Mitchell, amb set punts seguits i una assistència a Magarity, i un tir lliure de López van establir la màxima diferència (44-25), amb un parcial de 10-0. L’IDK, però, va revifar amb un 0-5. L’Uni s’hi va regirar (46-30) després d’un temps d’Antoja. No obstant això, l’equip de Sant Sebastià va tornar al partit impulsat per la feina sota els taulers de Fankam i va acabar el quart a menys de 10 punts (48-39). L’Spar Girona notava el desgast del partit europeu de dijous a Polònia i el seu rival anava per feina amb un parcial de 0-8 (52-47 a 6:22). Perill. Magarity va tancar una mica la ferida amb un revers (54-47). Antoja va demanar temps. L’atac no tenia fluïdesa i el recurs del triple no funcionava, tot i que Peña, valenta, va clavar el seu tercer (3/7) després de l’aturada. Una bona defensa i una cistella de Tolo (54-47 a 2:26) van aclarir una mica més el futur. El parcial es va eixamplar fins al 9-0 –del 54-47 al 63-47– i no va caler patir més.

Estic satisfeta pel canvi en què estem treballant fa temps en l’aspecte defensiu i per fi he vist l’equip més a prop del que a mi m’agrada
Les desconnexions es produeixen perquè, amb fatiga, la gent es despista. Hem de millorar la continuïtat del joc

Dimecres, partit a Eslovàquia

Sense temps per a celebracions, l’Spar Girona emprèn camí cap a Eslovàquia per jugar dimecres (18 h) contra el Piestanske Cajky per obtenir el tercer triomf en tres partits de la fase de grups de l’Eurocopa. El rival arriba a la cita amb un triomf i una derrota: va guanyar (52-70) a la pista del Diddeleng i va caure per 64-77 contra el Gorzów. Tot i patir a Polònia precisament contra el Gorzów (75-77), l’Spar Girona, que ve de fer un bon paper en la lliga europea, està imposant la seva experiència en la segona competició continental.