Eurolliga

Clàssic ‘low cost’ però amb emoció

Bàsquet. Eurolliga. El Barça perd la imbatibilitat i el lideratge a mans d’un Madrid que li guanya el tercer partit; Satoransky erra 2 de 3 tirs lliures amb 63-60 a 4 segons

Real Madrid 65 Barça 64

REAL MADRID:Campazzo (6), Musa (4), Abalde, Deck (20), Tavares (8) -cinc inicial-, Rudy Fernández, Hezonja (7), Sergio Rodríguez (4), Poirier (14), Llull (2) i Ndiaye. 22/44 de 2. 2/22 triples (1 Hezonja i 1 Deck). 15/24 lliures. 48 rebots (10 Hezonja). 17 assistències (7 Campazzo) i 64 de valoració (20 Deck).BARÇA:Satoransky (10), Abrines (11), Kalinic (7), Da Silva (3), Vesely (12) -cinc inicial-, Brizuela (2), Willy Hernangómez (13), parker, Nnaji, Jokubaitis (6) i Parra. 20/45 de 2. 5/20 triples (3 Abrines, 1 Satoransky i 1 Da Silva). 9/16 lliures. 43 rebots (10 Vesely). 12 assistències (4 Jokubaitis) i 69 de valoració (18 Vesely).PARCIALS:12-19, 16-11 (28-30); 23-11 (51-41) i 14-23 (65-64).

El Barça va tenir possibilitats però no va jugar bé. El Barça va tenir possibilitats però van faltar actors principals com Parker (0 punts) o un Willy regular que va explotar en el primer quart i va desaparèixer després. El Barça va retallar la distància amb els blancs i va ser capaç de desconnectar un Madrid que va estar amb un 2/22 triples, en què Campazzo no va fer cap cistella i en què Tavares no va estar al seu nivell. La part negativa és que els blancs, tot i no fer un bon partit, també van guanyar, amb un Deck desequilibrador. El Barça va trobar a faltar un generador de joc com Laprovittola, lesionat. Els blaugrana encaixen la tercera derrota del curs contra el Madrid i perden la imbatibilitat i el lideratge. El Barça va fer un pas més en defensa perquè tots dos equips venien amb una mitjana de 90 punts. El problema va ser que els de Grimau van desaparèixer durant 17 minuts, i això contra els blancs és un suïcidi. Dominaven 16-30 amb un Willy Hernangómez imperial (11 punts) i carregant amb tres faltes Tavares, però els blaugrana van estar els últims sis minuts sense anotar cap punt. I en el tercer quart es va culminar un primer parcial de 16-0 (32-30) que va posar els blancs a davant per primer cop. El col·lapse blaugrana va continuar, fins al punt que el parcial va créixer fins al 39-11 (54-41). Semblava ja definitiu, però amb 57-43 els blaugrana, liderats per Satoransky, van fer una remuntada increïble amb un parcial d’1-15 per empatar el partit (58-58). Es va arribar en un final d’infart en què els àrbitres i les revisions van agafar el protagonisme. Amb 63-60 van donar tres tirs lliures a una falta quasi al mig de la pista sobre Satoransky, a qui li van donar acció de tir. Però el txec va errar dos dels tirs lliures i el partit es va escapar.

Peñarroya i Mirotic

El tècnic català dirigirà avui el seu darrer partit amb el Baskonia i serà substituït per Dusko Ivanovic, que complirà la seva quarta etapa a Vitòria. D’altra banda, l’ex Barça Nikola Mirotic podria ser el nou MVP de la jornada, després de fer 36 de valoració en la derrota del Milà a Berlín, amb 30 punts i 12 rebots.

Laprovittola i Yabusele, baixes d’última hora

Abans del matx es van saber dues baixes clau. El Barça va perdre Nico Laprovittola, amb molèsties a l’adductor esquerre, i Yabusele, el més valorat dels blancs en l’Eurolliga, també es va perdre el duel, amb molèsties al genoll esquerre. Es va guardar un minut de silenci en memòria del vicepresident blanc Fernando Fernández-Tapias.