Lliga femenina

L’Spar Girona tomba al Global Jairis en un bon treball defensiu (67-56)

L’Spar Girona marxarà a la finestra FIBA amb un gran triomf contra el Global Jairis a Fontajau (67-56). Les de Laura Antoja han sumat la quarta victòria en la lliga femenina (4-2). Les gironines han plantejat un partit dur des de l’inici i han pogut combatre bé el joc físic de les murcianes anant durant tot el partit al capdavant. Bertsch ha firmat la seva millor enfilant-se fins als 15 punts, amb 6/9 en tirs de camp, i 23 de valoració.

Els primers deu minuts han sigut un clar exemple del que volien Antoja i Surís pels seus respectius equips; defenses agressives i atacs ràpids. Les parelles de ball Carter-Mitchell, al joc exterior, i Diarra-Tolo al pal baix, com a principal atractiu, no han trencat la mala dinàmica dels dos equips en atac (0/4 i 0/6 en el tir exterior). Regan Magarity ha liderat l’anotació de l’Spar amb 8 punts dels 11 primers. Mitchell, molt activa, ha estat molt ben vigilada amb un conjunt murcià molt ben situat en defensa i molt dur en els pick and rolls. Als últims minuts del quart, les de Surís han carregat millor el rebot i han pogut obtenir més situacions de tir que, per sort local, no han entrat (11-10).

El segon període ha iniciat amb imprecisions per part dels dos equips. Malgrat això, Mendy ha trencat l’estadística des de fora, seguit dels primers punts de Bertsch en un parcial favorable -11 a 0- per engreixar la diferència 5:26 (22-10). La defensa ha fet millor a les gironines, les dues nord-americanes -Mitchell (4 assistències) i Berstch- han deixat bons detalls de qualitat i han tret de les caselles a les murcianes que no han encistellat fins a l’equador del quart a través d’un triple de Carter (24-13).

La solidaritat defensiva, amb ajudes constants, marcava el ritme de les locals. Bettencourt i Ygueravide han trobat l’anhelat encert en un intercanvi de cops des de sis setanta-cinc. Magarity, sobre la botzina, ha situat el màxim avantatge per arribar al descans (31-17).

La segona meitat ha iniciat amb una Tolo molt inspirada des de la mitja distància (4-0) i amb les sinergies entre Carter i Evans que trobava un dos més u després d’un rebot ofensiu (37-22) a 7:25 per respondre a les gironines.

El Jairis li ha faltat concentració per tancar el rebot defensiu, el Girona n’ha pogut tancar 7 en els primers cinc minuts de quart. La catalana Ayuso ha respost amb un parcial favorable 0 a 5 per trencar amb el mal bon moment local (43-27). Això no obstant, Mitchell ha tornat a posar l’escletxa de 17 punts amb un triple sobre bot. Fontajau s’ha posat dempeus.

Peña i Ainhoa, trobant forats defensius de les visitants en penetració, han complicat encara més la reacció de les de Surís que només responien amb individualitats aprofitant errades ofensives del Girona (0-5) i guanyant el primer període (52-39).

El Múrcia ha continuat amb els atacs ràpids, fins a col·locar-se a prop de la barrera dels deu punts. Bertsch ha sumat el seu tretzè punt després d’un dos més u assolint un nou rebot ofensiu (55-41). Les gironines s’han relaxat i les murcianes han pogut atacar còmodament la pintura. Tolo, Ygueravide -2/5 en triples- i Canella han liquidat totes les aspiracions de les blanques (63-45) a 4:45 per acabar el matx. El físic s’ha notat a les cames de l’Spar que ha baixat la tensió i el Jairis ha pogut maquillar el marcador amb cistelles alliberades (67-56).