Lliga femenina

Amb bon gust de boca

Lliga Femenina. L’Spar Girona es fa gran a partir d’una defensa agressiva i suma la quarta victòria en la lliga (4-2); Bertsch (15), Tolo (10) i Magarity (14) castiguen el Jairis des de la zona

Spar Girona 67 Global Jairis 56

SPAR GIRONA:Peña (2), Canella (5), Mitchell (5), Magarity (14), Tolo (12) –cinc inicial–, Bertsch (15), Parra, Ainhoa López (2), Labuckiene (1), Mendy (3), Ygueravide (8) i Doumbia. 22/41 de 2, 4/20 triples (2 Ygueravide, 1 Mitchell i 1 Mendy), 11/12 tirs lliures, 39 rebots (5 Magarity), 16 assistències (6 Ygueravide) i 76 de valoració (23 Bertsch).GLOBAL JAIRIS:Bishop (2), Ayuso (5), Arrojo (6), Diarra (4), Carter (12) –cinc inicial–, Konig, Davison, Rueda, Molina, Bettencourt (7), Rembiszewska (7) i Evans (13), 16/34 de 2, 4/22 triples (Carter, Rembiszewska, Bettencourt i Ayuso), 12/18 tirs lliures, 30 rebots (8 Evans), 10 assistències (3 Bettencourt) i 53 de valoració (15 Evans).PARCIALS:11-10, 20-7 (31-17), 21-22 (52-39), 15-17 (67-56).

L’Spar Girona va marxar a la finestra FIBA amb un gran triomf contra el Global Jairis a Fontajau (67-56). Les de Laura Antoja van sumar la quarta victòria en la Lliga Femenina (4-2). Les gironines van plantejar un partit dur des de l’inici per poder combatre bé el joc físic de les murcianes. Bertsch va firmar una bona actuació enfilant-se fins als 15 punts, amb 6/9 en tirs de camp, i 23 de valoració.

Els primers deu minuts van ser un clar exemple del que volien Antoja i Surís per als seus equips; defenses agressives i atacs ràpids. Les parelles de ball Carter-Mitchell, al joc exterior, i Diarra-Tolo al pal baix, com a principal atractiu, no van trencar la mala dinàmica de tots dos equips en atac (0/4 i 0/6 en el tir exterior). Regan Magarity va liderar l’anotació de l’Spar amb 8 punts dels 11 primers. Mitchell, molt activa, va estar molt ben vigilada amb un conjunt murcià molt ben situat en defensa i molt dur en els pick and rolls locals. En els últims minuts del quart, les de Surís van carregar millor el rebot i van poder obtenir més situacions de tir, tot i la manca d’encert (11-10).

El segon període va començar amb imprecisions de tots dos equips. Malgrat això, Mendy va trencar l’estadística des de fora, seguit dels primers punts de Bertsch en un parcial favorable (11 a 0) a 5:26 (22-10). La defensa va fer millor en les gironines, les dues nord-americanes –Mitchell (4 assistències) i Berstch– van deixar detalls de qualitat i van treure de polleguera les murcianes, que no van encistellar fins a l’equador del quart per mitjà de Carter (24-13). La solidaritat defensiva, amb ajudes constants, marcava el ritme de les locals. Bettencourt i Ygueravide van trobar l’anhelat encert en un intercanvi de cops des dels sis setanta-cinc. Magarity, en l’últim sospir, va situar el màxim avantatge al descans (31-17). La represa va començar una Tolo molt inspirada des de mitja distància (4-0) i amb les sinergies entre Carter i Evans que trobava un dos més un després d’un rebot ofensiu (37-22) a 7:25 per respondre a les gironines.

Al Jairis li va faltar concentració per tancar el rebot defensiu, el Girona en va poder tancar 7 en els primers cinc minuts de Mae quart. Va arribar la reacció de les de Surís, que només responien amb individualitats després d’errades ofensives del Girona (0-5) i que els va permetre guanyar el quart (52-39).

Al final les gironines es van relaxar i les murcianes van atacar còmodament la pintura. Tolo, Ygueravide –2/5 en triples– i Canella van liquidar les aspiracions blanques a 4:45. El físic es va notar a les cames de l’Spar, que va baixar tensió i el Jairis va maquillar el marcador amb cistelles alliberades.

Hem basat molt el nostre joc en el treball defensiu per mirar de controlar Carper
Laura Antoja
entrenadora uni girona
És un partit que encaràvem amb molta força. El Jairis venia amb necessitat i hem posat èmfasi a acabar bé aquest periple de partits
11
rebots
ofensius va agafar l’equip, amb 4 de consecutius; Magarity (3), Tolo (2) i Ygueravide (2) van ser les líders.

Retorn a casa; Magaly Mendy, Evans i Surís

Després dels minuts que va poder disputar la francesa a la pista del Diddeleng (Luxemburg) a Eurocup, Magaly Mendy va tornar a trepitjar en competició oficial el parquet de Fontajau. Ho va fer jugant 12 minuts i anotant un triple en els tres tirs de camp que va tenir. A més a més, Mendy va estar molt activa en defensa i va poder tancar tres rebots defensius. A banda de la jugadora de l’Uni Girona, en el Jairis hi havia dues cares conegudes. La pivot nord-americana, Shante Evans (15 de valoració), va tornar a la pista on va jugar l’any 2017/2018, juntament amb Èric Sur-ís, entrenador de les murcianes. La jugadora va ser la més ben valorada, juntament amb Carper, que no es va destapar fins al segon quart. Fontajau va ovacionar Mendy quan aquesta va sortir al final del primer quart. Amb ella, l’equip suma més efectius en la segona unitat.