ACB

Perseguidor de somnis

Bàsquet. Iroegbu, frustrat perquè se li van tancar les portes de l’NBA i dels Jocs, és l’MVP de la jornada ACB en anotar 27 punts a la millor defensa de la lliga

Si alguna cosa tenia clara Ike Iroegbu quan va aterrar a Fontajau, després que se li tanquessin les portes a l’NBA i als Jocs, és que els somnis es persegueixen i s’assoleixen amb treball. Després de les seves experiències a Lituània, Alemanya, França, Israel i Itàlia, volia estabilitzar-se i ho volia fer a la millor lliga del Vell Continent. El nord-americà amb passaport nigerià, que juga de base però és més un escorta perquè no és director, ha arribat sol a Girona, és el primer de saltar a la pista als entrenament amb Markel Brown fent sessions de tir, és ànima del vestidor i és un exemple de treball per a la resta. Tot i ser MVP va errar el triple per forçar la pròrroga, però va demostrar que vol ser un líder. Assumint galons.

Té bona entesa amb Quino Colom, que també l’ajuda a la pista a adaptar-se al club i a la lliga. La seva capacitat ofensiva està fora de dubte i als seus 28 anys ha deixat enrere la frustració de no poder entrar a l’NBA, on no va ser elegit en el draft el 2017, i de no haver superat les proves ni a la lliga d’estiu de Las Vegas amb els Suns ni en la pretemporada amb els Clippers, cosa que el va obligar a fer les maletes i marxar el 2018 cap a Europa. Va jugar amb la selecció nigeriana i, d’aquesta manera, juga com a Cotonou sense ocupar plaça d’extracomunitari.

Ike i Nigèria

Les casualitats existeixen. Iroegbu va néixer a Sacramento, on hi ha com a tècnic ajudant dels Kings el català Jordi Fernández. Precisament Fernández també va dirigir la selecció de Nigèria, com a ajudant de Mike Brown, en els Jocs Olímpics del 2020. Iroegbu, que estava amb el seu germà Uchenna (és ara mateix a l’Al-Shamal de Qatar) a la selecció, havia jugat el mundial del 2019; el van rescindir després de la preparació.

LES FRASES

Els companys i el tècnic em van dir que confiaven en mi i que jugués amb llibertat, i em va permetre fer servir els meus instints a la pista
Sé que puc oferir encara més bon rendiment. Soc persistent per aconseguir el meu millor nivell
Ike Iroegbu

Agafa el relleu a Marc Gasol i a Kameron Taylor

Iroegbu es va convertir en l’MVP de la jornada ACB, tot i que el seu equip va perdre. El gironí va acabar amb 27 punts (5/6 de dos, 2/6 triples i 11/12 lliures) per una valoració de 30. Els últims MVP del Girona van ser Marc Gasol en la primera jornada del curs passat contra el Madrid (34) i Kameron Taylor en la 29 contra el Granada (40).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.