Eurocopa

‘Winter is coming’

Bàsquet. Eurocopa. Primer dels dos partits de l’Spar Girona aquesta setmana a casa amb Jordi Sargatal a la banqueta, la tornada dels setzens contra l’Szekszárd, amb 12 punts d’avantatge per a l’Uni

Dies entretinguts a Fontajau, amb la tornada dels setzens de final de l’Eurocopa en què l’Spar Girona disposa de 12 punts d’avantatge sobre l’Szekszárd emmarcada en el joc de les cadires a la banqueta de l’Uni. Surt Laura Antoja i el seu lloc l’ocupa qui era la seva mà dreta des de l’estiu, quan el club apostava per la que havia estat l’assistent d’Alfred Julbe i de Bernat Canut. “Ens coneixem més els dos equips i segur que hi haurà petites trampes o situacions diferents”, afirmava Jordi Sargatal, que apunta “les primeres línies de passada” i el joc interior del conjunt hongarès –el tècnic diu que han de millorar la defensa del bloqueig directe– com els factors a vigilar per evitar el que seria un autèntic daltabaix, no accedir als vuitens, d’una competició que el club pot aspirar a guanyar.

Interinatge

Jordi Sargatal (Girona, 1981) afronta el primer dels dos partits al capdavant de la banqueta de l’Spar. Una situació que ja va viure el 2021 quan el Girona, a la LEB Or, va prescindir de Carles Marco quan l’actual assistent de Roger Grimau en el Barça acreditava 2-6 a la banqueta. Sargatal havia de dirigir l’equip a Sant Sebastià (85-81 en la pròrroga amb el Guipúscoa el 21/11/21) en l’últim partit abans de l’aturada FIBA. En la tornada del parèntesi, Marc Gasol ja havia anunciat que debutaria amb el seu club, amb qui assoliria l’ascens a l’ACB de bracet amb l’entrenador gironí, que va acabar amb 24-7.

Segones parts

El Tot Gira de Catalunya Ràdio donava per feta, dilluns mateix, l’arribada de Roberto Íñiguez (Vitòria, 1967) a la banqueta des d’on el 2015 va guiar el club gironí al seu primer títol FEB: la lliga. Ho va fer amb 11 triomfs en 11 partits, que sumats al 21-0 en l’àmbit FEB que duia de la seva primera experiència en una banqueta del bàsquet femení, el Ros Casares el 2012 –també hi guanya l’Eurolliga–, li van permetre enllaçar 59 victòries seguides en les competicions estatals en el seu primer curs a l’Avenida. La primera derrota va ser a València (78-91, 6 de març del 2021 ) en la semifinal de copa contra l’Spar Girona d’Alfred Julbe, que l’endemà guanyava el títol.

Proximitat

El Cadí és el següent rival de l’Spar Girona en la lliga, el dia 29 a la Seu, en el que hauria de ser l’estrena del nou tècnic de l’Uni. El Sedis té aquesta nit (20.45 h) una tornada de setzens molt més plàcida que el conjunt gironí, amb un avantatge de 22 punts sobre el Castors Braine gràcies al 62-84 de fa una setmana. Els dos equips catalans s’han de creuar en els vuitens els dies 11 i 18 del mes que ve, amb la tornada a Fontajau. L’Spar, que dissabte rep el Gernika –ha de capgirar el 75-70 a Malines–, rebrà el València a casa en el primer partit després de Cap d’Any, i l’endemà de Reis visitarà l’Araski, contra qui va perdre per 52-63 el 19 de novembre, a la ciutat natal de Roberto Íñiguez.

LA PRÈVIA

M’espero un partit igual de dur o més. L’equip estarà preparat per sortir al 200% des del minut zero. No hi ha marge per a l’especulació
Malauradament no és la primera situació que visc en aquest sentit. Estic preparat per ajudar en tot el que faci falta
Jordi Sargatal
0
derrotes
d’Íñiguez a l’Uni el 2015 en 11 partits. El tècnic va enllaçar 59 triomfs en l’àmbit FEB.
22
punts
d’avantatge té el Cadí en la tornada a casa contra el Castors Braine.
47
cops
s’han vist les cares l’Uni i el Sedis, que tenen partit de lliga el dia 29 a la Seu. El balanç: 35-12.
1
jornada
havia d’estar Sargatal dirigint el Girona a la LEB Or. L’equip puja amb ell i 24-7 de balanç.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)