Eurolliga

Redempció al Zalgirio Arena

Bàsquet. Eurolliga. El Barça visita el Zalgiris (19 h) amb la necessitat de retrobar-se amb la victòria i el bon joc després de dues derrotes seguides

Després de dues derrotes seguides en l’Eurolliga contra rivals de la zona baixa, el Barça necessita retrobar-se amb la victòria, el bon joc i la confiança en el que fa a la pista. Els blaugrana visiten el Zalgiris de Kaunas (19 h, per Movistar), un equip que ocupa la setzena posició de la classificació amb cinc victòries i deu derrotes. El Barça és tercer (10-5), però les dues ensopegades han estat contra equips de la zona baixa com els lituans. Fa set dies va perdre al Palau contra l’Armani Milà (86-90) i dimecres a la pista de l’Alba de Berlín (74-70), que en aquell moment era el cuer.

Els blaugrana han perdut quatre dels darrers cinc partits que han disputat comptant la lliga ACB, en què van perdre dos partits seguits i només van guanyar el Baskonia (82-62), fent un gran partit. El Zalgiris tampoc està en un bon moment i ha perdut els darrers quatre partits de l’Eurolliga i els dos últims que ha disputat al Zalgirio Arena de Kaunas.

El base Keenan Evans és la principal estrella de l’equip lituà, amb una mitjana de 15,9 punts i 3,7 assistències per partit, i està ben secundat per l’exblaugrana Rolands Smits, que registra 13 punts i 5,4 rebots per partit. El Zalgiris té les baixes de Lukas Lekavicius, Arnas Butkevicius i Brady Manek.

L’entrenador del Barça, Roger Grimau, ha assegurat que l’equip ha de tornar als bàsics i intentar fer les coses molt senzilles, per intentar guanyar dos o tres partits que els donin l’empenta que necessiten per sortir de la seva actual mala ratxa de joc i resultats. Ha explicat que la dinàmica negativa del Barça “no és una qüestió de voluntat”, i ha manifestat: “Quan millor ens ho hem passat i millor hem estat és quan hem tingut aquest joc de transició, i potser en els darrers partits ens falta moure una mica més la pilota.” Ha assegurat que els ha costat trobar aquesta fluïdesa tant en atac com en defensa en diferents partits.

El Zalgirio Arena de Kaunas és una pista que tradicionalment li ha estat favorable, al conjunt blaugrana, en l’Eurolliga. El Barça l’ha visitat en 18 ocasions des de l’any 2001 i ha guanyat 14 partits i només ha estat derrotat en quatre. L’última visita va ser en el play-off de la temporada passada, el maig del 2023, i la victòria va ser blaugrana, per 66-77. En les dues últimes visites en la fase regular, però, el Barça va perdre per 73-72 l’octubre del 2022 i per 91-84 el març del mateix any. En total, el Barça i el Zalgiris s’han enfrontat en 36 ocasions, amb 29 victòries per als blaugrana i set per als lituans.

Cal tornar als bàsics i intentar fer les coses molt senzilles i guanyar dos o tres partits que ens donin una altra vegada empenta
És un peix que es mossega la cua i ens està costant trobar fluïdesa tant en atac com en defensa
Roger Grimau
ENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)