Lliga femenina

Salvades per les campanes

Nadal en pau per a l’Spar Girona, que hores abans de fer oficial el fitxatge de Roberto Íñiguez supera el Gernika amb una rotació sota mínims en l’últim quart

Spar Girona 71 Gernika 65

SPAR GIRONA:Magarity (11), Mendy (3), Tolo (9), Ygueravide (16), Canella (4) –cinc inicial–; Peña (13), Bertsch (11), López i Labuckiene (4). 13/35 de 2, 8/24 triples (4 Ygueravide, 3 Peña i 1 Bertsch), 21/22 tirs lliures, 29 rebots (12 Magarity), 13 assistències (4 Bertsch) i 79 de valoració (22 Magarity).LOINTEK GERNIKA BIZKAIA:Flores (2), Milapie (7), Da Silva (8), Bradford (23), Buch (7) –cinc inicial–; Nikitinaite (4), Alberdi, Madera, Watts (10) i Ariztimuño (4). 21/39 de 2, 5/18 triples (3 Bradford i 2 Watts), 8/14 tirs lliures, 34 rebots (8 Madera), 11 assistències (3 Flores i Madera) i 60 de valoració (26 Bradford).PARCIALS:21-23, 14-16 (35-39), 16-14 (51-53) i 20-12 (71-65).

El so dels cascavells –o picarols– que acompanya el Nadal no serà la banda sonora d’un malson per a l’Spar Girona, que si ahir hagués sumat la tercera derrota en la lliga a casa contra el Gernika hauria deixat molt tocada la moral del vestidor, que des de dimecres tindrà Roberto Íñiguez com a líder indiscutible. L’Uni fa oficial aquest diumenge que el tècnic basc és l’aposta per substituir Laura Antoja i redreçar la temporada –o l’any, o la història recent de l’entitat des que el Glòria en va amenaça la línia de flotació...– com quan el 2015 era el relleu de Ramon Jordana i, amb només 11 partits i sense perdre’n cap, guiava el club al seu primer títol FEB, la lliga; el punt d’inflexió que situa el projecte gironí de bàsquet femení al primer nivell.

“Mirant d’ajudar al màxim i concentrat en què podia fer. Content per les dues victòries, l’equip ha fet un esforç ajudant-me”, és com Jordi Sargatal descrivia la setmana que començava com a segon entrenador. Una funció que, acabat el partit, no sabia si recuperaria. El tècnic, que a l’estiu entrava per primer cop a l’Uni procedent del Bàsquet Girona, a qui puja a l’ACB quan només l’havia de dirigir un partit fins que es trobés el relleu de Carles Marco; va fer un exercici de pragmatisme en l’últim quart apostant per Bertsch i Magarity juntes, que com Peña el van jugar tot, d’una banda; i traient Ygueravide per Mendy (3 punts amb 3/4 de 4,6 m i 0/5 triples) a 8 minuts i mig i combinant Labuckiene –millor per a la 3-2– i Tolo en el pivot alt.

L’Uni va anar a remolc d’un equip que a Maloste ha superat el València i l’Avenida aquesta temporada i que segueix viu en l’Eurocopa –l’Estudiantes, el desencadenant de l’adeu d’Antoja (60-78 el cap de setmana passat), no–, amb Crystal Bradford, acomiadada de Fontajau en la primera finestra FIBA el curs passat, de jugadora franquícia.

Els triples d’Ygueravide (5-6 i 10-8) o el 2+1 de Magarity en el contraatac generat per Mendy (13-10) donaven el ritme a les vermelles, que amb el canvi de Rosó (13-12) per Watts (13-14 i 19-19 triple) veia com les visitants se’l feien seu. Només Bertsch (26-27) anotava de lluny per l’Uni en el segon quart (1/7) i, amb Mendy i López negades en el tir, Ygueravide tornava a agafar la responsabilitat anotant de tres (38-42 i 41-42). Com Peña al final del tercer quart (51-53) i en l’últim (58-55 i 63-59). De fet ella mateixa (67-63 sobre la botzina) i les dues capitanes –Labuckiene al pal mig frontal (53-55) i Ygueravide de 6 metres en el primer atac en què participa (empat a 55)– anoten en joc per a l’Uni en l’últim quart. La resta, tirs lliures, com les visitants menys en el triple de Bradford i la bomba de Flores per sobre Bertsch.

DUBTE CANELLA

La gallega força una entrada en contraatac a 2:58 per acabar el tercer quart i ha de deixar la pista i no pot seguir jugant. Està pendent de proves diagnòstiques.

En la primera meitat estem fluixes i sense confiança. Amb la defensa hem trobat ocasions i la Laura a la cantonada
Jordi Sargatal

LES DADES

La imatge és important, la victòria era vital però l’equip ha lluitat. Hem jugat contra un dels rivals més durs de la categoria
3
triples
canvis fa Sargatal en la primera meitat, amb 17-16, 26-27 i 35-37 en el marcador
2
cistelles
en joc visitants en l’últim quart: triple de Bradford (60-58) i bomba de Flores (69-55)
10
punts
amb 2/2 triples fa Peña en l’últim parcial. Ella, Bertsch (4) i Magarity (0) el juguen sencer