ACB

El Barça guanya a la pròrroga contra l’Obradoiro (92-90)

El Barça ha guanyat a la pròrroga contra un Obradoiro molt solvent en atac (92-90). Els de Roger Grimau han evitat la segona pròrroga amb una cistella de Joel Parra al darrer segon després d’un triple fallat de Laprovittola. Els culers seran caps de sèrie a la copa després d’un triomf amb molta tensió.

L’inici dels blaugrana al Palau ha estat erràtic. Sobretot en el tir de mitja distància, Willy, Parker i Satoransky han respost al bon rendiment ofensiu visitant en jugades al pal baix (7-6, al minut 6). Una de les poques avantatges que ha gestionat l’equip blaugrana ha estat en un parcial de 7-0, Parra l’ha tancat en una jugada molt lluitada. Kovliar llançava el parcial gallec amb 5 punts consecutius i Scrubb tornava a posar la igualtat a l’electrònic (14-14). El quart ha conclòs amb un Barça anotant al contracop, a través de Silva, i a davant del marcador (18-16).

El culers han notat el desgast físic d’Eurolliga i l’Obradoiro, liderat per un estel·lar Kovliar -11 punts al minut 12- ha obert una petita escletxa anotant un tir de tres d’Alvaro Muñoz i situar cinc punts d’avantatge (20-25). El partit s’ha endurit i els dos equips anaven a tir lliure. Jokubaitis podia córrer i anotar i els blaugrana empataven el matx quan els dubtes començaven a entrar als de Grimau (25-25). Els gallecs, més concentrats, han aprofitat la poca solidesa defensa local; Howard i Muñoz, anotant els dos tirs lliures d’una antiesportiva de Parker, tornava a posar un petit avantatge visitant. El Barça no ha estat fi des del tir lliure -6/13 en 20 minuts- en un partit físic i l’Obradoiro arribava al descans amb un gran triple de Howard (34-39). Els dos quarts han acabat sense cap encert des de sis setanta-cinc blaugrana. Un fet preocupant que se li sumaven a les 9 pèrdues locals. El millor local ha estat Willy (12 punts i 5 rebots), Kovliar (11 punts i 2 assistències)

El tercer període ha iniciat amb un triple de Laprovittola, però els de Santiago han respost amb contundència en un parcial de 0 a 6 -Pustovy i Kovliar- i Grimau ho ha aturat (37-45). El triple de Kalinic donava oxigen als locals que ràpidament han tornat a perdre Scrubb i Tinkle han defensat la diferència (45-51).

Al minut 7, Kalinic ha situat a un punt al seu conjunt en uns minuts finals de quart d’acció i reacció. Les pèrdues han perjudicat molt al Barça que ha acabat el quart rebent un càstig dur, Howard i Scrubb han clavat dos triples per ampliar la diferència (56-65). Jokubaitis i Scrubb han tancat el quart (58-67).

Al darrer quart ha sigut intens, amb un inici i final molt contrariats per un Barça que perdia de 13 punts, la màxima avantatge visitant amb Zurbriggen robant i anotant. Grimau buscava solucions al temps mort. Les errades impedien als catalans reaccionar, Scrubb amb un triple tornava a situar la màxima (61-74).

Quatre punts de Willy Hernangómez han fet baixar els 10 punts de desavantatge i el Barça ha començat a rodar més fi. Kalinic -4 punts en 1 minut- ha tancat un parcial de 10 a 2 (73-76). Una reacció in extremis. El base argentí, Lapro, ha fet embogir el Palau amb dos triples per posar de nou al seu equip al davant del marcador (79-78) al darrer minut.

El final del matx ha estat frenètic. Els tirs lliures han sigut, novament, una complicació pel Barça que havia estat capaç de capgirar el marcador. Satoransky i Laprovittola fallaven i Howard anotava els tres per posar al capdavant el seu equip (80-81) a 6 segons per acabar. Els locals s’ho han jugat tot amb Laprovittola que ha tret una falta a 1.3 segons. L’argentí només n’ha anotat un per dur el partit a la pròrroga (81-81).

La pròrroga

Els cinc minuts extres han començat amb una pèrdua del Barça i un Pustovy esmaixant. Willy i Kalinic, agafant un rebot ofensiu, han posat al Barça a davant (84-83). Amb els dos equips en bonus, el tir lliure ha tornat a ser important. Kalinic en la mitja vola ha empatat el matx i Grimau ha demanat temps mort a 1 minut (90-90). Els 8 segons finals, amb possessió blaugrana, el Barça ha arribat a temps amb un rebot de Parra al darrer segon a un tir exterior de Lapro per guanyar l’enfrontament als gallecs (92-90) i segellar la copa com a cap de seria.