ACB

Escosa relleva Jordi Plà com a director esportiu

Bàsquet. ACB. Un dels fundadors del Bàsquet Girona ratifica Salva Camps, el cos tècnic i els jugadors, però deixa una porta oberta a noves incorporacions

El Bàsquet Girona va fer oficial la sortida de Jordi Plà Comas de la direcció esportiva del club. Una sortida que des del club tenien interioritzada, però que Plà ha precipitat en les darreres hores. En aquestes gairebé quatre temporades –des del 2020– Plà ha aconseguit consolidar l’equip a LEB Or i un ascens a la lliga ACB, amb el retorn de Marc Gasol als terrenys de joc. Un moment clau en la curta història del club gironí.

Sense gaire temps de pair la decisió, el club gironí va anunciar, a través d’un comunicat a les xarxes socials, que Jesús Escosa, fins ara exercint de responsable de rendiment i director tècnic de la base, ara passarà a ser el general manager, liderant la parcel·la esportiva del primer equip. Un canvi que es va comunicar a la plantilla dimecres a la tarda i que es va materialitzar ahir amb una roda de premsa amb Stefi Batlle –CEO del club– i Escosa: “Arran del fet que en Jordi decideix posar fi al compromís que tenia amb el club, el president es posa en contacte amb mi per veure si hi estic interessat. No dubto a dir que sí. Em sento amb la confiança d’agafar aquest repte”, va dir Escosa en una sala de premsa plena de gom a gom i amb la presència del president Marc Gasol i bona part del cos tècnic, com Àlex Formento i ajudants, però sense Salva Camps ni Lluís Riera.

Una persona de club

Jesús Escosa, Xus, va ser un dels integrants que van fundar el Bàsquet Girona i que va començar a rodar el 16 de maig del 2014. També va ser durant quinze temporades el preparador físic del desaparegut CB Girona i CB Sant Josep: “Els valors d’en Xus són els del club”, va dir Batlle, després d’agrair la feina de Plà per, tot seguit destacar la figura d’Escosa. “Conec el club i molta gent de l’staff que ha construït el club des de l’inici. Hem d’aconseguir revertir aquesta dinàmica i tornar als primers dos terços de competició, en què vam estar a un bon nivell.” Escosa va confirmar que és un projecte fins a final de temporada, confirmant així que el club, amb Gasol al capdavant, ha trobat un substitut de confiança en un moment de necessitat.

El pla de treball d’Escosa

El nou director esportiu va ser clar parlant dels objectius: “Principalment vull donar suport a l’staff i als jugadors. En el món professional és normal, existeixen situacions complexes com les que vivim. Actuarem amb molta responsabilitat”, va recalcar.

Entre els punts més destacats, Escosa va parlar de la situació de la plantilla i l’entrenador: “Per ara tenim confiança en els tretze jugadors de la plantilla. També en Salva Camps i el seu cos tècnic.” Tot i això, no va tancar la porta a noves incorporacions: “El club sempre està atent al mercat de jugadors. Sabem que hi ha coses que s’han de millorar, com la defensa; volem tornar a defensar com en els primers dos terços de lliga”, va dir.

El mercat de fitxatges s’acaba el dia 9 de febrer i l’equip ara té un calendari molt important, Breogán (diumenge) i Granada (28/01) a casa. El club no descarta tenir una plantilla de catorze fitxes, fent així convocatòries en cada matx, i espera el retorn de Juani i Sergi, que estan a la recta final de les lesions. La prioritat és canviar la dinàmica amb el que hi ha, però tot fa pensar que arribarà un reforç més.

Tinc la confiança cap a en Salva, l’‘staff’ i els jugadors, però el club sempre està atent al mercat
Jesús Escosa
dir. esportiu bàsquet Girona
Hem intentat actuar el més ràpid possible per tornar a les virtuts que teníem inicialment
Stefi Batlle
ceo del bàsquet girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)