ACB

Un bon punt de partida

ACB. El base i el pivot canadencs, Kenny Chery –20 punts– i Khem Birch, tenen una bona carta de presentació a Fontajau davant de l’afició; Michael Caicedo espera la seva oportunitat a Múrcia

Diumenge va ser un dia de cares noves a Fontajau. Fins a tres nous fitxatges van entrar en la convocatòria de Fotis Katsikaris en la vital victòria contra l’Obradoiro a Fontajau. Khem Birch, Kenny Chery, que van debutar, i Michael Caicedo, a la banqueta, van revolucionar la llista del tècnic grec, que desconvocava Jaume Sorolla per decisió tècnica i Yves Pons, lesionat per un fort cop al genoll. El base canadenc va tenir un debut engrescador, ja que va anotar 20 punts i es va carregar l’equip a l’esquena en molts moments del partit. A l’inici del segon quart, a través de la seva defensa sobre Zurbriggen i l’encert, el Girona reaccionava i feia despertar un Fontajau desconcertat després del 13 a 26 del primer període. En el tercer quart, Chery va trobar l’encert a l’exterior i començava a fer el recital que necessitava l’equip des del perímetre, trencant així el percentatge nefast d’1/11 en tirs de tres per acabar de capgirar el marcador (56-53). En l’últim temps, l’ex de la Penya va ser decisiu anotant dos triples consecutius a un minut i mig del final, col·locant el 76-75, després d’un tram de partit en què el Girona desaprofitava l’avantatge i era erràtic en el tir lliure. Chery va aportar la sang freda i el lideratge quan més ho necessitava l’equip.

Poder a la zona

Del joc dinàmic i imprevisible en atac de Chery, a la intimidació a la zona de Khem Birch. Fontajau va descobrir i gaudir del pivot canadenc, sobretot en el darrer quart, contra un Obradoiro que fiava bona part del seu joc a Pustovy –20 punts i 25 de valoració–, molt dominant al pal baix. A Birch li va costar entrar en el partit des del tir de mitjana distància, i tret de la primera cistella del matx en una bona acció de safata, no va tornar a aparèixer fins a la segona part.

En l’últim quart, el Girona es va centrar una mica més a fer-se fort a la pintura, i precisament en dues jugades del pivot canadenc amb un dos més un i alley-oop feia que Moncho Fernández aturés el partit amb un avantatge dels gironins de 5 punts (63-58). Fontajau s’aixecava dels seus seients i tampoc passava per alt les celebracions excèntriques i carregades de tensió dels dos debutants, Birch i Chery, gesticulant amb els braços. Visiblement emocionat, Birch va comentar a L’Esportiu: “Estava massa emocionat i no he volgut faltar al respecte a ningú, no ho tornaria a fer”, sobre les seves celebracions durant i al final del partit.

Finalment, el jove illenc Caicedo valorava també la seva primera convocatòria amb l’equip, tot i no disposar de cap minut: “He vingut a guanyar, i no a perdre partits. Òbviament he passat mals moments amb la lesió, però ara estic aquí per convèncer el tècnic i tenir minuts i sensacions. Crec que aquí, a Girona, m’anirà bé”, va dir l’aler del Barça.

Vaig acabar el partit emocionat; fins fa relativament poc no podia ni pujar escales, i ara soc aquí, jugant en la millor lliga europea
Khem Birch
Venir aquí i fer punts és molt important per a la meva carrera, però encara ho és més poder jugar amb el nostre cor i l’afició
Kenny Chery
M’hauria agradat jugar, però si és la millor opció per guanyar, jo estic content. Vull tenir minuts i recuperar bones sensacions
Michael Caicedo

Fotis: “M’ha agradat la implicació i l’experiència”

El tècnic grec Fotis Katsikaris va valorar el partit dels nouvinguts, en el postpartit de l’Obradoiro a Fontajau: “El que m’ha agradat més de Khem ha estat el seu debut, com ha celebrat la victòria; està molt implicat en el projecte, i així s’ha vist en el xiulet final. És un jugador amb experiència en l’NBA i l’Eurolliga, és molt important per a nosaltres”, deia el coach del Bàsquet Girona. “Encara li falta ritme; hem vist que fallava en algun rebot defensiu, i això no és propi d’ell. Després de 13 mesos sense jugar cap partit oficial, ens ha ajudat molt, fins i tot demanava perdó al vestidor perquè volia donar més”, afegia. Sobre Kenny Chery va dir: “Valoro molt la seva experiència. Ha agafat la pilota, ha parlat amb l’equip en moments delicats, i sap transmetre confiança als seus companys. Això és molt important per a tots nosaltres”, explicava Katsikaris, satisfet del debut dels dos jugadors en la lliga.

Un final de lliga exigent contra equips de dalt

Al Bàsquet Girona li queden 11 partits per concloure la fase regular de l’ACB i complir l’objectiu principal que s’ha marcat el club: la permanència. Concretament cinc partits a Fontajau –València, Manresa, Barça, Bilbao i Saragossa– i sis a domicili –UCAM, Unicaja, Tenerife, Penya, Baskonia i Gran Canària–; tots contra rivals que estan per sobre del conjunt gironí en la classificació actualment. El triomf contra l’Obradoiro ha situat els de Fotis amb tres triomfs de marge respecte del Breogán, en descens. Malgrat el calendari complicat contra equips de play-off, el Girona sap que la salvació passa pels triomfs a casa. Després de visitar l’UCAM, el Girona jugarà dos partits seguits a casa, contra el Manresa i el València.