Eurolliga

El Barça obté un triomf imprescindible a Munic (79-87)

El Barça ha celebrat avui a la pista del Bayern de Munic de Pablo Laso (79-87) un triomf coral imprescindible per seguir afermant-se en les quatre primeres posicions de l’Eurolliga i tenir el factor pista favorable en els quarts de final i per afermar el seu estat moral després d’encaixar dues derrotes. Tot i arribar a guanyar de 22 punts en el segon i el tercer quarts, l’equip de Roger Grimau ha viscut un final més incert del que es pressuposava perquè ha baixat el nivell en el darrer quart (26-16), un certa desconnexió que ha permès somiar als locals a còpia de triples. El màxim anotador blaugrana ha estat Jabari Parker (15 punts, 3 rebots i 18 de valoració), seguit de Laprovittola (14) i de Vesely (12). Hernangómez ha fet 9 punts i ha capturat 8 rebots. A les files del Bayern ha destacat Ibaka amb 17 punts,12 rebots i 23 de valoració.

Tot i arrencar ennuegat en atac en els dos primers minuts i mig, el Barça ha fet un bon primer quart (19-25) en el qual ha arribat a gaudir d’un màxim avantatge de 8 punts (11-19). La defensa ha estat clau i l’encert en atac, un valor notable amb Laprovittola (7 punts) de líder.

El 0-9 d’inici en el segon quart (19-34) ha encès les alarmes dels locals. Temps mort de Laso. El parcial s’ha eixamplat fins al 0-13 (19-38), amb un triple d’Abrines des de la cantonada. Demolidor en atac i serrant les dents al darrera, l’equip de Roger Grimau ha obert un bon forat de 22 punts de màxima diferència (21-43) i s’ha arribat a la mitja part amb 30-47, tot i una sequera sobtada de tres minuts que ha reanimat una mica els alemanys.

Amb Ibaka estirant del carro –ja duia 13 punts i 9 rebots–i el Barça altre cop embussat en atac, el Bayer s’ha acostat (36-49) perillosament. Una transició ràpida de Jokubaitis, un triple de Kalinic i una cistella de Parker en el rebot ofensiu i una altra al contraatac han tornat les coses al seu lloc (38-58). El Barça ha igualat el seu màxim avantatge (40-62) però tres triples seguits del Bayern, que jugava a batzegades, l’han fet tornar a somiar (49-64). Temps mort de Grimau a 2:15 del final del tercer quart, que s’ha acabat amb 53-71, amb un triple final de Laprovittola.

Cinc punts de Weiler-Babb han acostat una mica els alemanys (58-73). El Bayern ha arribat a reduir fins als 11 punts (65-76) a 6:29 del final. I un altre cop a 4:03 (67-78). Un triple del reviscolat Francisco ha ressituat el conjunt teutó (72-80) a 3:41 del final. El Bayer duia un parcial en el quart de 19-10. Les bones decisions del Barça i la mala selecció dels locals, li han permès respirar: 72-83 a 3:04. El Bayern, tossut, s’ha posat a 6 però una cistella de Laprovittola entrant fins a la cuina ha deixat el partit coll avall (77-85).