Eurolliga

El sindicat europeu de jugadors ELPA eixampla horitzons

L’Associació de Jugadors de l’Eurolliga (ELPA) fa un pas endavant en la seva estratègia com a sindicat. ELPA vol obrir-se pas com a organització integral per a la protecció dels drets dels jugadors i anar més enllà de la simple defensa del seu marc laboral. La salut de l’esportista, la seva integritat física i mental i tot el que tingui a veure amb el benestar del jugador passen a ser prioritaris. El congrés anual de l’ELPA es farà el 10 de maig a les instal·lacions del TecnoCampus de Mataró sota la denominació EPIC i s’hi debatran tots aquests aspectes.

Pel director general de l’ELPA, Bostjan Nachbar, “el rendiment i la recuperació són dues de les qüestions més importants en la carrera professional d’un jugador, perquè els poden millorar i allargar-la. És per això que fa 4 anys vam crear el Consell assessor de rendiment amb experts de màxim nivell mundial que ens ajuden amb les seves investigacions, experiències i dades científiques perquè els nostres membres puguin tenir més coneixement i suport on el necessiten”.

Aquest salt de qualitat en les prestacions dels seus serveis ha de veure’s reflectit en la millora del producte que al final arribi als aficionats. ELPA prepara una sèrie d’activitats relacionades en l’àmbit de la salut dels jugadors, que han de suposar també una millora en la seva qualitat de vida i, de passada, una millora també de la qualitat de la competició.

“Volem connectar la gent de bàsquet, sigui d’Eurolliga o no”, diu Nachbar, “perquè el nostre repte és el mateix: ajudar els jugadors per a tenir millors carreres, millors partits i amb això un millor producte per als aficionats”. En aquest sentit, Nachbar afegeix que “estem en el procés d’integrar els jugadors de l’Eurocup i hem fet moltes reunions amb els jugadors d’aquesta competició aquesta temporada, però és massa aviat per dir més. El que puc dir és que els jugadors volen que l’ELPA els protegeixi i estic segur que en futur ho farà”.

L’Associació de Jugadors de l’Eurolliga és un sindicat que agrupa tots els jugadors de la competició, amb representació en cadascun dels equips participants. ELPA va ser fundada el 2018 com a necessitat entre els treballadors professionals de bàsquet per protegir i donar estabilitat a la seva situació laboral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)