Eurolliga

Laprovittola anota un triple apoteòsic (92-89)

Els blaugrana mantenen les opcions d’acabar en les quatre primeres posicions i tenir el factor pista als quarts

El Barça, en un partit marcat per les protestes i denuncia del genocidi que s’està produint a Gaza pels israelians, han segellat la seva classificació pel play-off (92-89) i mantenen les opcions de tenir el factor pista als quarts de final gràcies a un triple apoteòsic de Laprovittola a 5,3 segons pel final. Baldwin ha errat el triple de la pròrroga.

El matx ha arrencat amb els blaugrana dominant (15-8). Però l’encert en els triples del Maccabi de Blatt i Di Bartolomeo ha servit per igualar el matx (191-9) i un altre triple de Webb (19-23). En aquell moment el potencial interior israelià ha castigat moltíssim amb Cleveland donant espectacle físic (27-37). Però la reacció ha arribat de la mà d’Abrines, amb un 3/3 triples, i amb Da Silva (10 punts) fent de Parker (0). El parcial ha estat de 2-14 (39-41). Abans del descans (44-43). L’inici del tercer quart Parker, que havia arribat inèdit al descans, ha necessitat només 1 minut i mig per anotar tres triples seguits (60-52). L’inici del darrer quart ha servit per rebre un parcial d’1-8 (67-70). Un 2+1 de Baldwin (16 punts) ha posat encara més pressió (72-70). I llavors ha tornat a aparèixer Abrines amb el seu quart triple (75-70). Però DiBartolomeo ha encadenat dos triples seguits per capgirar el marcador (75-76). Els israelians han augmentat el parcial amb un 0-8 (75-78). En aquesta fase Baldwin ha estat imparable mentre Blatt s’ha afegit a la festa del triple (80-85) a 3:21 pel final. Però han fet un pas endavant Vesely i Parker (84-85) i Abrines, amb el seu cinquè triple, li ha contestat amb el seu cinquè triple (87-85). El Maccabi s’ha descentrat i ha començat a fer accions individuals. El Barça ha eixamplat el parcial amb un 9-0 (89-85). En el tram final Brown i Baldwin han empatat amb accions de talent (89-89) a 27 segons pel final. Però llavors ha arribat la sang freda de Laprovittola.