ACB

El llaç del regal d’aniversari

El Girona rep el Barça (17 h) a Fontajau, el primer partit des que els Grizzlies van retirar el 33 a Marc Gasol, l’estrena de l’uniforme dels deu anys i el debut de Gabe York

Primer dels tres últims dies de partit a Fontajau per al Girona en el segon curs a l’ACB. Tot un plat fort i no només perquè és contra el Barça (17 h), sinó perquè és el primer contacte de l’afició gironina amb Marc Gasol des que els Grizzlies li va retirar el 33 el cap de setmana passat a Memphis, perquè l’equip estrena l’uniforme del desè aniversari de l’entitat, que es commemora el mes que ve; i perquè debuta Gabe York. Tot al·licients que es veurien arrodonits amb la primera victòria gironina contra el conjunt blaugrana. El balanç és 0-3 (72-69, 73-84 i 115-78) i, l’últim antecedent, sagnant pel fet de ser el dia que es va encaixar més punts, la desfeta més àmplia i la primera de les deu seguides a fora; una ratxa que es va completar diumenge passat a la pista del Lenovo. “Vull mantenir la línia en defensa que vam tenir contra el Tenerife. Vam estar molt bé i és una part important, amb una base que necessita els seus automatismes. S’ha de jugar amb més contacte perquè el Barça té una plantilla amb molt físic i hem d’estar preparats per lluitar en cada moment, controlar el rebot i tenir encert en atac”, va posar en context Fotis Katsikaris, que malgrat qualificar el partit com una final, toca de peus a terra: “L’equip se sent fort a casa però hem de fer un partit gairebé perfecte per tenir opcions de guanyar-los. Segur que no tindrem moltes possibilitats, veient les dues plantilles, a més del talent i l’experiència.”

“El calendari és el que és i l’objectiu és millorar, tenir confiança per quan arribin els partits que hem de guanyar”, va afirmar el tècnic grec, que emmarca el duel d’avui amb les dues anteriors sortides, a Màlaga i a Tenerife: “Teníem els dos últims a fora i aquest, que no eren gens fàcils, i si podem lluitar cada pilota i acabar amb bones sensacions tindrem la confiança per afrontar els següents.” El Bilbao i el Casademont son els dos equips que quedaran per venir a Girona, després de passar per Badalona diumenge que ve, amb Vitòria i Gran Canària com a destins abans d’abaixar el teló de Fontajau contra el rival amb qui es va segellar la permanència el curs passat, la penúltima jornada a Saragossa.

“Tenim molta sort que estigués disponible. I el més important per a mi, com de ràpid ha reaccionat el club després de la lesió de Kenny [Chery], a qui vull enviar un missatge d’ànim perquè s’ha implicat molt amb el grup, n’era el líder i esperem que torni fort. És un 10. I Gabe [York] està molt bé, és molt intel·ligent i ha agafat tots els sistemes en defensa i en atac, pot fer moltes coses a la pista i per descomptat amb només dos dies entrenant-se amb l’equip i contra un rival tan dur com el Barça a veure quines expectatives en podem tenir” va dir Katsikaris sobre el base californià, que segons el seu entrenador té molts punts a les mans i arriba en forma després d’estar jugant als EUA.Gyorgy Goloman, que s’ha perdut els últims tres partits per uns problemes musculars, encara no reapareix, com sí pot fer Fjellerup, també absent en les últimes derrotes.

El Barça ve de tancar la fase regular de l’Eurolliga amb la derrota contra el Villeurbanne abans-d’ahir, amb Roger Grimau donant descans a Nico Laprovittola i fent jugar menys de l’habitual Tomas Satoransky, Nikola Kalinic i Jan Vesely. Willy Hernangómez va ser baixa per unes molèsties al genoll que 48 hores després tornarien a deixar el pivot madrileny, líder de l’equip en punts (13,2), rebots (7) i valoració (17) a l’ACB sense jugar, amb els dos partits dels quarts de final amb l’Olympiakòs al Palau la setmana de Sant Jordi. “El pavelló pressiona molt, però tenim moltes ganes de seguir en una bona dinàmica”, va dir el gironí Oriol Paulí, que el curs passat només va disposar de 2:21 (3 punts) en el seu debut a Fontajau.

Ricky i Fotis i altres retrobaments a Fontajau

“Tinc moltes ganes de fer-li una abraçada i estic molt content que hagi tornat de nou a les pistes. Sempre ha estat màgic, pel seu joc i pel seu caràcter i personalitat. El més important és que ja està bé i que torna a gaudir del bàsquet”, va dir Fotis Katsikaris sobre Ricky Rubio, amb qui va coincidir a l’NBA quan el 2018 es va incorporar al cos tècnic dels Jazz. El base jugarà per primer cop contra el Girona, on hi ha Sergi Martínez, Juani Marcos i Michael Caicedo cedits. També Èric Vila i Jaume Sorolla tenen passat al Barça. Víctor Sada, amb Marc Gasol els dos anys de l’Akasvayu i ara ajudant de Roger Grimau, serà un dels altres retrobaments amb l’afició gironina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)