Lliga femenina

El Barça CBS evita el descens amb el triomf sobre l’Spar Girona (72-70)

El Barça CBS supera l’Spar Girona i amb 11 victòries evita el descens perquè el Celta en té 9. És la dotzena derrota de l’Uni, de més a menys i que s’ha vist superat pel seu botxí la temporada passada. Erjavec amb 9 punts al segon quart donava el primer avantatge al Barça CBS amb el seu segon triple (38-37), amb les visitants només anotant de tres o al contraatac en aquest parcial (20-14) davant la 2-3. Un 0-12 al tercer quart tornava a donar l’avantatge a l’Spar al tercer quart (42-51). El 14-0 donava la iniciativa a les blaugrana, que arribarien a manar de 5 (61-56 i 70-65).

La suspensió d’Anna Cruz a 6:18 per acabar el primer quart suposaven els primers punts locals (2-8), però l’Uni dominava el marcador des del salt inicial (0-2 al palmeig de Tolo) i malgrat el temps mort d’Isaac Fernández després de la tercera cistella de Magarity (2-10 a 6:03), Canella enfilava la diferència fins a la barrera psicològica (2-12). Mendy en el primer atac en què participava anotava el primer triple del partit (8-19, frontal i a tauler) però les rotacions afavorien el Barça i amb Estebas (15-21) donant continuïtat als punts de Cruz i Pendande i Ginzo (13-21 triple) també sumant Íñiguez aturava el partit a 1:22 i Erjavec tancava el primer quart de 6,75 m (18-23).

La base croata començava el segon quart amb el canell fi (22-24) i era Nicholson de 6,75 m la que anotava la primera cistella en joc groga (22-27 a 7:45) amb les blaugrana traient suc de la 2-3 i sumant d’un en un (27-31). Rakovic després d’ofensiu i Cruz anotaven de 6,75 m i Ginzo empatava a 35 a 2:04. i Erjavec sobre la botzina a tauler i des de 9 metres després d’atac fallat de l’Uni –havia demanat temps mort– deixava el 38-37.

La tercera de Tolo a 7:54 (dues en atac) poc després que li assenyalessin a Magarity penalitzaven l’australiana, que havia obert la segona meitat anotant de 6 metres. L’altra, Nicholson, enllaçava dos triples per capgirar el marcador (42-45) després que Ginzo establís la màxima blaugrana i López trepitjant el triple forçava el temps mort de Fernández (42-47 a 4:07). Labuckiene i Bertsch assistides per Ygueravide i López lligaven un 0-12 interromput per la tècnica a Íñiguez a 2:15 i Ginzo anotant després (45-51). Magarity de dos i Bertsch de tres (47-56) donaven continuïtat a l’atac gironí i amb els àrbitres escombrant cap a casa els tirs lliures de Pendande i Ginzo deixaven el 50-56.

Pendande de tir lliure, Erjavec de tres i Ginzo de dos a l’inici d el’últim quart tornaven a posar el Barça CBS per davant a 8:20 (57-56, 10-0 i temps mort d’Íñiguez). La falta en atac a Nicholson a 8:01 permetia recuperar la màxima local (59-56 Pendande en la continuació) i encadenant pèrdues en atac Erjavec ampliava la bretxa (61-56). Tolo a 5:26 de tir lliure (1/2) . Nicholson a 4:13 des de 6,75 m (4/8) feia la primera cistella des del de Bertsch a 1:06. Erjavec responia de lluny (4/4). L’australiana hi tornava (66-63 a 3:30) i amb les locals traient faltes en l’1 per 1 Erjavec deixava el 68-63 a 3:00.

Cruz (1/2) recuperava la màxima a 1:19, Ygueravide s’estrenava de tir lliure a 1:14 (70-67, 2/2), Cruz tampoc fallava a 55 i Magarity arribava als 20 punts a 44 (72-69) i amb Erjavec fallant el tir a 17 segons Ygueravide rebia falta a 5 dècimes i se n’anava a 4,6 m, per fallar el primer i entrar el segon.