ACB

Les rotacions, les eliminacions i l’encert de l’Andorra provoquen la derrota del Barça

El Barça ha perdut avui per 108-92 a la pista del Morabanc Andorra abans de jugar dimarts a la pista de l’Olympiacòs el tercer partit del play-off dels quarts de final de l’Eurolliga (1-1). Ricky Rubio i Jan Vesely no han entrat en la convocatòria per les rotacions i Grimau ha repartit molt els minuts per no cremar les naus però no n’ha fet prou a pesar de l’encert en el triple de Joel Parra:6/10 i 22 punts. L’Andorra, que ha rematat la feina amb un darrer quart pletòric (33-18) ha celebrat la permanència matemàtica i el Barça ha estat molt fluix en defensa, tret d’una reacció a partir d’una zona en el tercer quart.

El problema del Barça en el primer quart ha estat no frenar a Harding, que s’ha lluït amb 13 punts, anotant les accions en qè no estava ben defensat i també algun tir en què estava ben marcat com el definitiu 28-25. Grimau ha demanat temps a 3:05 amb 17-12 per exigir més intensitat defensiva. Da Silva, amb 5 punts, ha estat el màxim anotador blaugrana.

Dos triples de Parra han situat el 30-30, però el Barça ha tornat a badar i ha encaixat un 8-0 (38-30). Temps de Grimau.A 1:36 del descans Nnaji ha comès la seva segona antiesportiva ha estat expulsat. Una llàstima en un partit de rotacions en què disposava de minuts i contribuïa a la causa amb la seva capacitat defensiva. tot plegat, el Barça ha arribat a la mitja part clarament per sota (55-43), amb un darrer triple de Harding, que ja duia 18 punts. El Barça no estava defensant i encara bo d’un 6/13 en triples. L’Andorra però, atresorava un 5/8 i un 16/27 en tirs de camp. Jean Montero –11 punts–també veia la cistella blaugrana amb facilitat.

El Barça s’ha espavilat a partir d’una zona i Natxo Lezkano, el tècnic local, ha parat el partit amb 60-56 després d’una cistella de Jokubaitis. Parra havia anotat en aquest tram el seu cinquè triple (5/7 en aquell moment), superant el seu propi rècord. Amb 69-66 el Barça ha perdut a Jabari Parker per una antiesportiva i una tècnica. Malgrat tot, el Barça s’ha poat per davant amb un triple de Brizuela (69-72). L’Andorra ha recuperat la iniciativa al final del tercer quart (75-74).

El Barça s’ha tornat a avançar (78-81) amb el sisè triple de Parra però ha rebut un 5-0 (83-81) i Grimau ha demanat temps. No ha servit de res perquè l’Andorra ha accelerat (96-86) amb Andric –4/4 triples–letal. La ferida ha seguit sagnant: 100-86, Okoye fins a la cuina. El Barça ja no ha tingut esma per res més i ha sucumbit a l’infern andorrà.