FEB

BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

L'última barrera

Contra el Rivas s'acaba el peatge més dur per al Girona, que tindrà camp per córrer durant nou partits

Tot i el bon rendiment contra els grans, no sembla fàcil pretendre sumar la primera victòria a casa

Joan Carles Díez
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
«Afrontem aquest partit amb la il·lusió de seguir el camí ascendent de les últimes setmanes, però sense oblidar que ens alimentem de victòries. Ens faria molta il·lusió aconseguir-la contra un rival de la importància del Rivas»
«La plantilla que té el Rivas em sembla espectacular. DeWanna Bonner és una de les tres millors jugadores de la lliga i està envoltada per una bona colla de jugadores internacionals que formen un equip molt poderós»
«Un cop més, el nostre objectiu és igualar el joc interior de l'equip contrari i rebaixar la seva mitjana anotadora, que està per sobre dels 80 punts, i intentar estar tan encertats en atac com sigui possible per poder arribar al final del partit amb possibilitats de lluitar per la victòria»

Quatre victòries i el sisè lloc és el botí del Girona en les nou primeres jornades. Es pot veure el got mig ple o mig buit però, sigui com sigui, la visita del Rivas aquesta tarda a Fontajau tanca el minicicle d'enfrontaments amb els tres monstres de la competició, els tres equips que acaparen les internacionals i les jugadores de primera fila europea. Suposant que s'acabi el dia amb 4-6, s'obrirà un període de nou jornades en què les gironines tindran nou oportunitats d'expressar el seu autèntic potencial contra rivals de la seva lliga, incloent-hi el qualificat Mann Filter. Fins al 27 de febrer (Girona-Perfumerías) tot rival estarà a l'abast si es fan les coses bé.

La tercera via.

Fa una mica de por teoritzar que el Rivas és, dels tres grans, el més vulnerable. La cursiva és necessària perquè mirant la plantilla fa por i perquè els dubtes inicials –vèncer el Mann en la tercera jornada li va costar una pròrroga i tot seguit va perdre a la pista de l'Extrugasa– semblen més que superats. Això sí, les madrilenyes encara no han passat el test definitiu, els partits contra el Ros i el Perfumerías, que definiran si la nòmina que ha quedat amb l'arribada de Valdemoro, Aguilar del Ros i els fitxatges de Bonner i Paris és suficient per situar-lo més amunt del tercer lloc al qual sembla predestinat.

Mentrestant, el Rivas juga a Fontajau, on l'espera un equip que encara és hora que guanyi el primer partit a casa –en contrapartida, el seu 4-2 a fora que només milloren els tres grans– però que sembla que per fi ha traçat el seu rumb. Pensar a competir el màxim de minuts possible no és utòpic en un Girona que va establir els seus sostres de la temporada en anotació, valoració i rebot la setmana passada a la Seu d'Urgell. Això depèn de Joan Carles Díez i les seves jugadores. Per contemplar la possibilitat de guanyar ja s'ha de pensar en un mal dia del rival.


El Rivas té una derrota tot i que encara no s'ha enfrontat al Ros ni al Perfumerías

LA JORNADA

18.00 h
Celta-Perfumerías Avenida
20.00 h
Gran Canària-Extrugasa
19.00 h
Eivissa PDV-Saragossa
20.00 h
Olesa -Hondarribia
19.00 h
Obenasa Navarra-Sóller
17.00 h
Girona FC-Rivas
18.30 h
Ros Casares-Cadí La Seu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)