Més bàsquet

Un tast de mundial a Badalona

Bàsquet. Espanya-Croàcia i Mèxic-Ucraïna, aquest vespre. Demà, la jornada final del torneig

La seu catalana del mundial serà el Palau Sant Jordi de Barcelona, però avui, a l'Olímpic de Badalona, hi haurà un primer aperitiu. De preparació, encara, però amb l'exigència pròpia de quatre seleccions mundialistes a deu dies de l'inici del campionat. Són Espanya –amb cinc catalans, Pau i Marc Gasol, Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro i Rudy Fernández–, Croàcia, Mèxic i Ucraïna, amb quatre partits assegurats –dos avui i dos demà– per vint euros. Un tast de mundial.

Vells coneguts

No serà la final, però probablement el partit més atractiu d'aquest torneig és l'Espanya-Croàcia d'avui. Són les dues millors seleccions, les dues amb més possibilitats d'arribar lluny –per Croàcia, ser ambiciós és pensar en les semifinals– i les que tenen més jugadors coneguts. En el cas de Croàcia, bé perquè juguen el Barça (Tomic, Hezonja), en equips de màxim nivell europeu (Ukic, Lafayette, Bogdanovic, Saric o Zoric) o pertanyen a clubs de la Lliga Endesa (Simon, Rudez o Markota).

Té un valor relatiu, però Croàcia acredita un 4-2 en la fase de preparació, amb una victòria contra Grècia (68-66) i una derrota contra Sèrbia (83-84) en els últims partits. Però ja fa deu dies que no juguen. La selecció espanyola és una de les tres úniques que estan imbatudes en la preparació (5-0). Només ha tingut un rival de nivell (Turquia, dues vegades). Avui havia de ser el dia del debut d'Àlex Abrines –fins ara lesionat al tríceps, però el seleccionador Juan Antonio Orenga va refredar ahir aquesta possibilitat: “La lesió està curada però abans de competir ha d'entrenar-se amb normalitat. No s'entendria una recaiguda per no haver respectat els terminis.”

Mèxic, amb Ayón

El partit Mèxic-Ucraïna enfrontarà dues seleccions que, mentre evitin els dos últims llocs del seu grup en el mundial, hauran complert amb els mínims. Amb Mèxic (9-4 en la preparació) hi serà el nou aler del MoraBanc Andorra Román Martínez. L'equip que dirigeix l'andalús Sergio Valdeolmillos depèn tant de Gustavo Ayón que l'absència del pivot dels Hawks en els partits contra rivals d'alt nivell (l'Argentina i el Brasil) es va traduir en dues derrotes sonores. Ayón, però, va tornar contra Angola i Mèxic va tornar a perdre. D'Ucraïna (2-5), el millor que es pot dir és que va agafant el to, com ho demostra la pallissa contra Filipines (114-64) i, sobretot, el triomf contra França (63-56). El seu líder natural és Pooh Jeter, que se sentirà com a casa al parquet badaloní, que va trepitjar tota la temporada 2011/12.

EL COMPTE ENRERE

5-0
és el balanç
de la selecció espanyola en la fase de preparació. Croàcia acredita un 4-2; Mèxic, un 9-4, i Ucraïna, 2-5.
AVUI 18.00:
Ucraïna-Mèxic
20.30:
Espanya-Croàcia
DEMÀ
19.00:
CRO – MEX o UCR
21.30:
ESP – MEX o UCR
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)