Més bàsquet

jjoo de rio

bàsquet

A la final, sense rival

Bàsquet. Sèrbia és incapaç de donar respostes al rigor de la selecció espanyola, que, amb cinc catalanes, jugarà per l'or sabent que ja ha tocat el cel en una jornada que es recordarà (68-54)

Laia Palau, Anna Cruz, Marta Xargay, Sílvia Domínguez i Luci Pascua, a més del tècnic Lucas Mondelo, ja tenen la plata. La selecció espanyola jugarà la final olímpica del torneig femení. És el seu sostre raonable, més del que es podia esperar i molt més del que se li podia exigir. De manera menys brillant que contra Turquia però amb la mateixa solvència, va triturar Sèrbia en una semifinal que quan faltaven 15 minuts estava completament decidida (41-28). A l'hora de tancar aquesta edició el rival no es coneixia però s'intuïa.
Quan mai és mai
Una final que és típica d'un europeu podria haver estat una magnífica semifinal olímpica, però perquè fos així calia que competissin dos equips i, d'equip, només n'hi va haver un, a Rio, perquè Sèrbia va fer l'efecte que havia esgotat arguments i energia en la proesa dels quarts contra Austràlia. Sèrbia podia donar moltes gràcies a la mitja part. Perdia només per 20 després d'una primera meitat en què primer es va estavellar en la defensa espanyola i en la seva mala actitud i, més tard, quan havia restablert el compliment de les regles defensives, es va perdre en l'anarquia i l'individualisme en atac. Només els punts de Cado van servir per treure Sèrbia de la inoperància. En el primer quart Espanya va fer el que va voler. Controlant el rebot defensiu, corrent quan li convenia, fent seves les pilotes dividides i carregant el rebot d'atac (tot i no agafar-ne cap) per evitar la transició sèrbia. Amb el 20-9, les balcàniques semblaven un ninot. Sense presència interior –això ja se sabia– però també sense encert amb pilota (4/20). A l'equip espanyol li va costar gairebé quatre minuts anotar en el segon quart, però tampoc era preocupant (22-14), perquè les males notícies eren a l'altre costat. Sense encert, però amb una actitud millor menys en el rebot (14 a 2 en el quart). A partir de Cado, Sèrbia es va desbloquejar (2-11 i 22-20) però va ser un miratge. Tot eren solucions individuals i la solidaritat defensiva de l'equip de Mondelo feia la resta. La zona plantejada per Marina Maljkovic no va fer ni pessigolles a un equip més ordenat, més disciplinat, més obedient, més compacte, més... tot.
Partit tancat
Amb un encert normal per part espanyola, el resultat final hauria estat d'escàndol, indigne d'una semifinal olímpica (per part de Sèrbia, és clar). Taps, rebots, bones lectures de les males decisions en atac de les sèrbies... que a més no veien l'anella de lluny i, malgrat l'activitat defensiva de la primera línia d'Espanya, feien circular la pilota amb lentitud desesperant i no la podien posar a dins perquè jugant al pal baix Page i Milovanovic no eren ningú contra Ndour i Nicholls. Amb el 41-28 (dos rebots d'atac seguits) les sensacions eren de game over. Dos minuts més tard, el 46-30 va ser el començament de la fase que l'equip perdedor sempre es vol estalviar.

ESPANYA68
SÈRBIA54

ESPANYA: Nicholls (13), Torrens (14) Palau (5), Cruz (6) i Ndour (14); Domínguez (10), Xargay (6) i Gil. 19/38 de 2, 3/12 de 3 (Domínguez, Torrens i Palau), 21/29 tirs lliures, 44 rebots (12 Nicholls) i 19 assistències (7 Palau). SÈRBIA: Petrovic (12), Milovanovic (10), M. Dabovic, A. Dabovic (8) i Page (10); Radocaj, Cado (12), Jovanovic (2), Butulija i Stankovic. 19/55 de 2, 2/12 de 3 (Cado), 10/12 tirs lliures, 31 rebots (7 Page i Petrovic) i 11 assistències (3 Butulija). PARCIALS: 20-9, 13-19 (33-28), 20-10 (53-38), 15-16 (68-54).

DADES

17%
en triples
va aconseguir Sèrbia (2 de 12). Tenia de mitjana el34% i en llançava 18 per partit.

PROTAGONISTES

22
punts menys
que la seva mitjana a Rio (76,3) va anotar Sèrbia. Contra Espanya, 54 i 59.
Els EUA fa 24 anys que són campiones olímpiques i fa onze anys que no perden cap partit
Lucas Mondelo
Som més equip que selecció. Tenim jugadores importants als seus clubs que posen el seu talent al servei de la resta i així fan un pas més
Lucas Mondelo
Sabem què tenim davant, però, com que hi som, anem a ballar. Per nosaltres que no quedi. Si volen l'or, que el vinguin a buscar
Lucas Mondelo
14-2
va ser el balanç
del rebot en el segon quart. Espanya en va agafar set en defensa i set més en atac.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)