Espanyol

Espanyol

Nova ciutat esportiva

L'Espanyol busca, des de fa mesos, nous terrenys per construir una instal·lació per cobrir les seves necessitats futures

Traslladar tota l'activitat cap al futur complex o bé combinar-la amb l'actual

L'Espanyol es mou no només al terreny de joc, sinó en altres àmbits. Un dels temes que té sobre la taula l'actual consell d'administració, presidit per Chen Yansheng, és la construcció d'una nova ciutat esportiva. Les perspectives de futur fan preveure als actuals rectors que l'actual instal·lació de la ciutat esportiva Dani Jarque quedarà petita en breu i no hi ha cap possibilitat de buscar una ampliació per cap banda. Ara el que amoïna el club és evitar el col·lapse d'una instal·lació que voreja el seu límit. Per aquest motiu, l'entitat està treballant des de fa mesos a la recerca d'uns terrenys adients a l'àrea metropolitana de Barcelona per fer un nou complex més modern i adequat. La construcció de la nova ciutat esportiva no ha d'implicar necessàriament l'abandonament de Sant Adrià. El club treballa ara mateix en dues vies d'acció. La primera seria un format híbrid. La nova instal·lació serviria per donar suport al primer equip i al filial, però no es descarta donar-hi cabuda a més equips del planter blanc-i-blau. La resta de l'activitat esportiva que té el club se seguiria mantenint a Sant Adrià, com l'Escola RCDE, que té ara 650 nens, i les visites de clubs estrangers que vénen a fer tasques de tecnificació.

L'altre pla que preveu la directiva de l'Espanyol és traslladar tota l'activitat esportiva cap a la futura instal·lació. Des d'allà se centralitzaria tot, però amb més espai i més comoditat per a les diverses activitats esportives de l'Espanyol des del primer equip fins als nens de l'escola. Aquest escenari suposaria que el club abandonaria, amb tota seguretat, l'actual ciutat esportiva de Sant Adrià. Escollir la primera o la segona via dependrà dels terrenys que s'aconsegueixin i la seva mida. En aquest sentit, el club no està capficat en el fet que la nova instal·lació estigui a prop de Cornellà per fer més fàcil la integració i els desplaçaments entre el RCDE Stadium i la nova ciutat esportiva. Ara mateix l'estadi i la ciutat esportiva Dani Jarque estan totalment oposades geogràficament i mai ha estat un problema per a la dinàmica diària de jugadors i entrenadors.

Noves exigències

Els futbol evoluciona i l'Espanyol té la necessitat de tenir una instal·lació capdavantera i lligada al model d'exigència actual. La nova ciutat esportiva haurà de tenir diversos camps d'entrenament, una zona àmplia de gimnàs per fer les tasques de recuperació i preparació específica. Ha d'estar dotada amb l'última tecnologia per mimar els futbolistes i maximitzar el seu rendiment. Les novetats no acabarien aquí, i també s'integrarien zones àmplies on puguessin descansar i zona de vídeo per a les xerrades prèvies als entrenaments. A la mateixa instal·lació també hi haurà espai de menjador i despatxos destinats als tècnics, així com una zona per a la premsa. Una nova instal·lació que anirà de bracet al creixement exponencial que ha d'experimentar el club en el full de ruta traçat amb el 2020 com a horitzó.

EL PROBLEMA

L'actual ciutat esportiva vorejarà el col·lapse en els propers anys

UBICACIÓ

S'estan buscant diverses opcions a la zona metropolitana de Barcelona

CORNELLÀ

No és una prioritat que el futur complex estigui al costat de l'estadi

L'actual instal·lació va ser inaugurada el 2001

L'Espanyol va inaugurar la ciutat esportiva Dani Jarque l'11 de setembre del 2001. Una instal·lació que està situada a Sant Adrià de Besòs, al límit amb el terme municipal de Barcelona, en uns terrenys entre la ronda del Litoral, el carrer Guipúscoa, l'autopista de Mataró i la via del ferrocarril. “És el principi de la pujada del club”, va dir el llavors president, Daniel Sánchez Llibre, en tallar la cinta inaugural al costat dels llavors alcaldes de Sant Adrià, Jesús Canga, i de Barcelona, Joan Clos, i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. La ciutat esportiva era un glop de felicitat per a l'Espanyol quatre anys després de la demolició del mític estadi de Sarrià. Quinze anys més tard, el club blanc-i-blau ha canviat molt, i està en el procés de transformació més important dels últims anys amb la inauguració del RCDE Stadium, que en els propers anys anirà acompanyat d'una nova ciutat esportiva. L'actual instal·lació va costar 8,4 milions d'euros (1.400 milions de pessetes) té 60.000 metres quadrats de superfície i disposa de dos camps de gespa natural. Un camp de gespa artificial que inclou quatre camps de futbol 7 de 60 x 40 metres que són els seus elements esportius més destacats al marge de tenir una tribuna al camp principal amb 1.200 seients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)