Espanyol

L’ambició no es negocia

Mirar cap amunt. El tècnic de Vilassar de Mar, homenatjat en la tradicional cigronada de la seva ciutat, va verbalitzar el seu desig de convertir-se en l’equip revelació del campionat

Setmana de descans però el discurs no canvia ni una coma. L’ambició ha marcat des de la seva presentació les paraules de Rubi i ahir el tècnic va recalcar que la idea de l’equip és només mirar cap endavant. “La sensació [de la lliga] volem ser-ho nosaltres”, va dir el preparador de Vilassar de Mar, que ahir va ser homenatjat al seu municipi. I és que, tot i la derrota de la darrera jornada al camp de l’Alavés, la sensació al vestidor del conjunt blanc-i-blau és que l’equip va pel bon camí i que es pot permetre el luxe de mirar més cap amunt que no pas cap a la cua de la taula.

La mala temporada passada i un mercat de fitxatges descoratjador havien tret l’Espanyol de totes les travesses per ocupar les posicions de la zona mitjana-alta de la classificació, però els homes de Rubi estan convençuts que estan capacitats per entrar en aquesta lluita. Ahir, en una entrevista en aquest diari, un dels pesos pesants de la plantilla, el central David López, ja va deixar clara l’ambició del conjunt blanc-i-blau de marcar-se la lluita per entrar en competicions europees com un hàbit a seguir, i el tècnic es va expressar en una línia similar. Rubi aspira a convertir-se en l’equip revelació de la temporada i a liderar la seva lliga.

“No m’ha sorprès res d’aquest inici de curs: els dos grans ja s’han situat al capdamunt de la taula, un fet que demostra les diferències massa grans que hi ha respecte a la resta d’equips, i tots els altres, tret de conjunts com el València i el Sevilla, estem molt igualats. M’hauria agradat haver estat la sorpresa positiva de l’inici de curs amb set punts, però tampoc estem malament. Espero que d’aquí a cinc o sis jornades puguem confirmar que la sensació d’aquesta lliga és l’Espanyol”, va dir el tècnic maresmenc.

Les ganes d’aixecar-se

“Ha estat una pena no jugar aquesta setmana perquè l’equip estava molt enfadat després de perdre a Vitòria. He notat que si haguéssim jugat aquest cap de setmana hauríem volat perquè els jugadors tenen moltes ganes de girar full de l’última derrota. Intentarem mantenir aquesta ràbia esportiva per arribar molt motivats al següent partit i que el Llevant en pateixi les conseqüències”, va explicar el mister, content per la rebuda que ha tingut per part dels seus jugadors. “L’acollida ha estat molt bona perquè crec que el jugador vol el que se li està intentant oferir i està motivat. La plantilla creu en el que fa i té ganes de donar alegries a l’afició”, hi va afegir.

El partit a Cornellà-el Prat contra el Llevant servirà per confirmar si aquesta ambició es reafirma també amb els resultats.

LES FRASES

M’hauria agradat haver estat la sorpresa positiva amb set punts, però espero que puguem confirmar que som la sensació de la lliga
L’acollida ha estat molt bona. La plantilla creu en el que fa i vol donar alegries a l’afició
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

Una primera aturada tranquil·la

Feia ja tres anys que l’Espanyol no vivia aquesta primera aturada pels partits de seleccions amb la tranquil·litat amb què n’ha gaudit enguany. La victòria contra el València i sobretot les bones sensacions demostrades aquestes tres primeres jornades permeten entreveure un horitzó prou esperançador. Sense anar gaire lluny, en els altres dos cursos des de l’arribada de Chen Yansheng, l’equip va afrontar la primera aturada sense conèixer la victòria.

Rubi i una vida lligada a Vilassar de Mar

Nascut i molt arrelat a Vilassar de Mar, on també viu actualment, els inicis de la carrera com a tècnic de Rubi van lligats al club de la seva ciutat. Així ho va voler reconèixer ahir el tècnic blanc-i-blau, que va ser homenatjat en la tradicional cigronada de la localitat maresmenca. “Quan tenia 13 o 14 anys em van dir que necessitaven un entrenador per portar un equip benjamí, ho vaig provar i m’ho vaig passar molt bé, en vaig gaudir molt”, va dir Rubi, que en aquell equip va entrenar un dels fills de l’expresident Dani Sánchez Llibre. “Tenim l’obligació de deixar-nos caure en actes com aquest”, hi va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)