Espanyol

La crònica

Espanyol 2 - 1 Rayo

Com un guió de cine

L’Espanyol es refà del gol inicial del Rayo i del VAR i capgira un resultat advers amb gols de Borja Iglesias, de penal, i de Darder en l’afegit

Els jugadors salven el cap de Rubi i aconsegueixen una victòria transcendental que marcarà el futur de la temporada

ESPANYOL 2 RAYO 1

ESPANYOL:Diego López, Rosales, David López, Lluís López, Dídac, Marc Roca, Darder, Melendo (Granero, 83’), Sergio García (Ferreyra, 68’), Piatti (Wu Lei, 32’), Borja Iglesias.RAYO VALLECANO:Dimitrievski, Advíncula, Velázquez, Ba, Amat, Álex Moreno, Comesaña, Imbula (Medrán. 50’), Embarba (Mario Suárez, 79’), Álvaro García (Bebé, 72’), Raúl de Tomás.GOLS:0-1 (32’) Ba; 1-1 (71’) Borja Iglesias de penal; 2-1 (90’+4’).ÀRBITRE:Prieto Iglesias (navarrès). Va mostrar targeta groga a Velázquez (70’); Jordi Amat (76’).PÚBLIC:23a jornada del campionat de lliga a l’RCDE Stadium. 22.104 espectadors van veure el partit en directe. És la quarta millor entrada de la temporada. L’Espanyol va portar braçal negre en memòria de les víctimes de l’acadèmia del Flamengo.

No era una final però l’emoció va envair les goles dels jugadors i dels aficionats blanc-i-blaus. Un triomf de taquicàrdia, lluitat, patit i suat amb sang fins al xiulet final. L’Espanyol no es va rendir, es va recuperar de diversos cops psicològics i va signar una remuntada èpica superant la tortura del VAR. Un partit d’aquells que queden desats en la retina i que es recordaran amb el temps. Un partit de caixa o faixa en què el futur del tècnic gravitava en l’ambient. Els jugadors van salvar Rubi i ho van fer amb el cor. Només així s’entén un triomf com el que es va viure ahir a l’RCDE Stadium. La comunió amb l’afició va ser total i l’Espanyol es va retrobar amb un triomf en lliga des del passat 4 de gener, quan es va derrotar el Leganés. Diversos noms propis van sacsejar un partit en què l’Espanyol va començar massa fred, encongit per la situació classificatòria. Els madrilenys anaven confiats tot i perdre l’últim partit contra el Leganés. Estan en el seu millor moment, com advertia el seu tècnic en la prèvia. Estaven enfonsats al pou fa unes jornades i ara veuen la llum després de remar contra corrent. L’Espanyol va pel camí contrari: el de la desolació més absoluta. Raúl de Tomás, l’home gol del Rayo, en va fer prou per encongir el cor de la graderia amb una rematada de cap que va caure a mans de Diego López. Més pors. Álex Moreno va xutar al pal i, per sort, el VAR va anul·lar la següent rematada de De Tomás per fora de joc. Tremolor de cames d’un Espanyol que jugava a càmera lenta.

El Rayo amb ordre i criteri va fer mal i va buscar les pessigolles a la defensa local. No tenia el domini del joc, que va entregar totalment a l’Espanyol, però sí les ocasions i el domini a les àrees. Per acabar-ho d’adobar Pablo Piatti es va lesionar al genoll en una acció fortuïta i va haver de ser retirat del camp en llitera. Feia mala pinta. El degoteig d’arribades del Rayo no tenia aturador. Álex Moreno va tornar a filtrar una bona passada a Embarba, que per poc no va trobar el gol. Era el penúltim avís. En la següent oportunitat els madrilenys no van fallar. Jugada de manual: centrada lateral d’Embarba i rematada inapel·lable de Ba amb el cap al fons de la porteria. S’avançava el Rayo de manera totalment meritòria vistos els despropòsits d’un Espanyol que es va ficar en el partit empès pel marcador advers.

Wu Lei va entrar al camp per Piatti enmig del rum-rum de la graderia. El xinès va revolucionar el partit amb les seves accions i va contagiar els seus companys. La segona part va ser una allau de joc ofensiu de l’Espanyol. Sergi Darder, l’heroi del partit, ja va avisar amb un xut endimoniat que va obligar Dimitrievski a fer una aturada superba. El porter macedoni va aguantar el seu equip en el partit amb una nova una aturada estratosfèrica a un xut, a boca de canó, de Dídac Vilà. L’Espanyol va servir el corner i Borja Iglesias va rematar al pal. Se salvava el Rayo, que resistia l’envestida local. I també continuava el recital del porter macedoni, que va evitar la rematada de Wu Lei. L’Espanyol insistia per tots els mitjans i va veure la llum en una acció del davanter xinès, que va ser víctima d’una entrada de Velázquez. El col·legiat va assenyalar penal després de consultar el VAR. El navarrès va trigar una estona a revisar si hi havia contacte i això va encendre els ànims de la plantilla blanc-i-blava, amb Diego López a la banda aixecant les mans per la indecisió de l’àrbitre. Borja Iglesias no va fallar des dels onze metres i va posar la igualada al marcador. L’Espanyol no en tenia prou. Només li valia la victòria per foragitar les pors. A quatre minuts del final Darder va caçar una pilota dins l’àrea per fer el gol. Un minut després, el col·legiat el va anul·lar –prèvia consulta del VAR– per fora de joc de Rosales. Garrotada emocional per als locals, que no es van rendir. En el temps afegit Darder, ara sí, va fer un golàs per signar un triomf de taquicàrdia. Només són tres punts, però en la trajectòria de l’Espanyol serà un punt d’inflexió que marcarà el futur de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)