Espanyol

Pedalades per Dani Jarque

Espanyol. Aquest matí s’ha presentat “Tracks del 21” un repte solidari que té com a objectiu homenatjar l’etern capità, 10 anys després de la seva mort, recorrent en bicicleta la distància que separa Florència de la Porta 21 del RCDE Stadium

Joan Francesc Leiva és un apassionat del ciclisme i fidel seguidor de l’Espanyol. A la tardor del 2016 estava de visita a Florència amb el seu cunyat, seguidor viola. La casualitat o el destí van voler que passessin al costat de la ciutat esportiva de Coverciano. El lloc on Dani Jarque va morir el 8 d’agost del 2009. “Allà va sorgir la primera espurna de fer un projecte solidari per commemorar els deu anys de la mort de Jarque”, ha dit Leiva. I mesos després la iniciativa ha agafat forma en el repte solidari tracks del 21. Una ruta de 1.797 quilòmetres i 20.980 metres de desnivell positiu acumulat que es faran en bicicleta recorrent la distància que separa Florència de la Porta 21 del RCDE Statuim, la que porta el nom de Dani Jarque i que va ser el punt de trobada de tots els aficionats blanc-i-blaus des de la tràgica mort del central de Sant Boi. “És un repte més mental que físic perquè són molts dies en bicicleta. Ens trobarem mil entrebancs però l’incentiu d’arribar el 8 d’agost serà més gran per completar el projecte”, ha assegurat aquest matí en la presentació del projecte. Una ruta que farà de manera individual, per les complicacions de logística, però convidava a tothom a sumar-se l’últim dia. “La darrera etapa està oberta a tots els pericos i espero la màxima participació de tots. Passarem per la Ciutat Cooperativa, de Sant Boi, on vivia Jarque i on va començar a jugar al futbol”.

En la presentació de l’acte han estat present Xavier Màgic Díaz, portaveu de la família Jarque González. “No era partidari de fer moltes coses en el desè aniversari però crec que és una iniciativa molt maca. És un repte personal però solidari i l’he secundat des del primer minut”, ha assegurat. Raúl Tamudo, també present en l’acte, ha tingut un emotiu record per l’etern capità. “Va ser un cop molt dur per tots els que estàvem allà. Era un gran company, ara farà deu anys i sembla que fos ahir. Tot el que es faci serà poc per una persona com el Dani”.

Més que un projecte.

La cursa es farà en 21 dies, en referència al dorsal que portava el capità. La sortida es farà des de Coverciano on va morir i l’arribada serà el 8 d’agost del 2019 quan es compliran exactament 10 anys de la trista efemèride. El projecte no acaba aquí i té un vessant solidari. El cas de Dani Jarque va marcar un abans i un després en la sensibilització de les malalties cardiovasculars. Tracks del 21 col·labora amb la Fundació Coravant que presta atenció directa a les persones amb cardiopaties congènites i ja té habilitat un lloc web tracksdel21.cat on es recull tota la informació del repte. Amb l’objectiu de fer un projecte més transversal possible i ajudar en la difusió i la logística del projecte així com en la investigació de les malalties cardiovasculars també hi ha habilitat un compte bancari per fer donacions: ES 24 3058 4030 3627 2000 4321

Aquest és un dels primers actes que es faran en memòria de Dani Jarque i té el suport de l’Espanyol. De fet, el club prepara diverses accions per homenatjar al seu etern capità al llarg d’aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)