Espanyol

Abelardo: “No és una missió impossible guanyar el Barça”

Espanyol. S’estrena amb un derbi al RCDE Stadium. “Estic convençut que demà es veurà un equip que agradarà i que farà un gran partit”, avisa l’asturià

Abelardo Fernández ha donat la seva primera roda de premsa prèvia. El nou tècnic de l’Espanyol s’estrenarà demà en un derbi. Un partit on el preparador asturià busca un triomf i no el descarta malgrat la teòrica superioritat del rival.

AFICIÓ.

“Jo no li puc demanar res a l’afició. Tots els pericos volem guanyar el Barça. Nosaltres hem d’enganxar la gent i no donar cap pilota per perduda. Estic convençut que veuran un equip que els agradarà”.

CUER CONTRA PRIMER.

En el futbol mai se sap, és el primer rival que ens toca i hem de preparar el partit de la millor manera que podem. Hi ha un partit de futbol, onze contra onze, intentarem posar les coses difícils i estic convençut que farem un gran partit. Si ho fem estarem a prop de guanyar. Podem guanyar.

PORTA ERNESTO VALVERDE I PASSAT BLAUGRANA.

“No puc renegar del meu passat. Estic orgullós del meu passat blaugrana, dels vuit anys que vaig estar allà i ara estic molt content de ser entrenador de l’Espanyol. Seria una alegria gran guanyar el Barça. Soc el primer perico”.

GUANYAR?

“No és una missió impossible guanyar el Barça. El futbol és dels pocs esports que pots jugar malament i guanyar. Però per guanyar hem d’estar al 200 per cent en atac i defensa. Tenim les nostres armes i l’equip està molt il·lusionat de guanyar. No renunciem a res. Ens juguem tres punts i és el primer partit dels vint que tenim”.

ASPECTES TÀCTICS I TÈCNICS.

Sempre que arriba un nou entrenador posa els seus matisos. Hem treballat de tot. Exercici pensant ser més un bloc i donar poques consignes als jugadors perquè no he tingut un mes per preparar el partit sinó cinc dies. Coses clares i concises de què volem.

PUNT D’INFLEXIÓ.

Guanyar seria impressionant moralment, una injecció increïble. Però, per damunt, vull que se’ns vegi com un equip. Per ells és important i per l’afició.

ASPECTE ANÍMIC.

La plantilla no és un desastre però quan has fet 10 punts, el jugador perd la confiança en la seva qualitat i atrevir-se a fer coses. Hem de començar de zero, comença una nova lliga i dins de les qualitats, que m’ha portat a ser entrenador de l’Espanyol, els futbolistes s’ha d’atrevir a fer coses i tenir confiança sense por a fallar.

MESSI.

Només penso en l’Espanyol. No em preocupa Messi ni Luis Suárez., Em preocupen els meus jugadors i que rendeixin de la millor manera possible per posar les coses difícils al Barça.

TENSIÓ A LES GRADES.

L’afició de l’Espanyol ha estat sempre un exemple per a mi. Una afició entregada, exemplar i educada i no canviarà demà.

AMB QUÈ ES CONFORMA?

Em conformaria a jugar malament i guanyar i més en la situació que estem. Si competim bé també seria un bon pas però necessitem resultats. No he somiat amb aquest partit. Estic molt tranquil dins de la dificultat que té el repte. Tinc un grandíssim grup. Veig un grup molt implicat i que vol revertir la situació. És un grup unit i amb ganes d’escoltar i ajudant-me en la meva tasca d’entrenador.

FACTOR CASA.

“La lliga és molt igualada i has de jugar molt bé per guanyar qualsevol partit però també, en molts partits, no ha tingut sort. Com davant del Betis. En la dinàmica de l’any passat haurien guanyat aquest partit. La lliga és molt igualada. Hi ha equips que no han d’estar en situacions de descens però has de competir al màxim nivell. Hi ha 14 equips molt igualats”.

BARÇA A DOMICILI.

“No veig més fluix el Barça sinó que hi ha equips petits que han pujat el nivell i els costa més treure els partits. No per la debilitat del Barça, Madrid o Atlético”.

UN DERBI.

“Demà és un partit molt motivador. És el típic partit en què no cal motivar el futbolista. Vull veure coses de la identitat de l’Espanyol”.

LA CLAU.

“Hem d’estar molt encertats en atac i molt solvents en defensa. Això és en qualsevol partit però davant del Barça encara més”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)